Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής.
Αν μέχρι τώρα η άλμη από τη φέτα (το αλατόνερο όπου διατηρείται) κατέληγε στο νεροχύτη, ήρθε η στιγμή να αναβαθμίσεις το ρόλο της μετατρέποντάς τη σε υλικό μαγειρικής. Πώς; Ακολουθούν 5 μόνο ιδέες για να την αξιοποιήσεις.
1. Χρησιμοποίησέ τη για να μαρινάρεις κοτόπουλο. Βύθισε μερικά μπουτάκια ωμού κοτόπουλου (ή στήθος κοτόπουλου) στην άλμη, μέσα σε πλαστική σακούλα ή σε μπολ, και άφησέ τα για μερικές ώρες στο ψυγείο προτού τα μαγειρέψεις όπως συνήθως. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με λαχανικά που θα ψήσεις στο φούρνο ή στο γκριλ, αλλά και με κομμάτια φρούτων που θα χρησιμοποιήσεις σε σαλάτες.
2. Πρόσθεσέ τη σε όσπρια και σιτηρά. Μπορείς να αντικαταστήσεις με άλμη κατά το ¼ το υγρό όπου μαγειρεύεις π.χ. φασόλια ή κουσκούς. Προσοχή όμως: Σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν θα χρειαστεί να προσθέσεις έξτρα αλάτι.
3. Αντικατέστησε με άλμη μια μικρή ποσότητα νερού που χρησιμοποιείς σε σπιτικές ζύμες π.χ. για πίτσα.
4. Αν χρησιμοποιείς φέτα σε ένα ντιπ, παραδείγματος χάρη για κριτσίνια ή φρυγανισμένο τυρί, κάνε το πιο κρεμώδες με λίγη άλμη.
5. Με λίγη άλμη κάνε πιο αλμυρό και νόστιμο το ντρέσινγκ μιας σαλάτας.
Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.
Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και τους χρησιμοποιείς πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου, υπάρχει τρόπος να συνεχίσεις να τους απολαμβάνεις χωρίς να επιβαρύνεις το budget σου (γιατί κάποιοι από αυτούς είναι σχετικά ακριβοί): να τους αγοράζεις σε μεγαλύτερη ποσότητα όταν είναι σε προσφορά και να […]
Με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου όπου κι αν κοιτάξουμε βλέπουμε παντού καρδούλες. Τι γίνεται όμως με τη μία και μόνη ανθρώπινη καρδιά –τη δική μας– τι είναι καλό να βάζουμε στο πιάτο μας για να της δείχνουμε πόσο τη φροντίζουμε και την… αγαπάμε! Εδώ διαλέξαμε […]
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]
Αν σας αρέσουν οι γεμιστές ντομάτες, θα λατρέψετε αυτά τα υπέροχα ορεκτικά με βότανα και τυριά. Συνδυασμένα με γευστικές ντομάτες τσαμπιού, είναι τόσο απολαυστικά όσο και νόστιμα! Εύκολο και γρήγορο πιάτο, για ορεκτικό ή finger food.
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.