Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.

Πράγματα που αυτή τη στιγμή αποτελούν κατά κύριο λόγο αντικείμενο έρευνας από επιστήμονες και ομάδες ειδικών, αλλά ίσως σύντομα βρεθούν στην κουζίνα σου ή σε ένα εστιατόριο δίπλα σου. Ποια είναι αυτά;

1.Φαγητό από εκτυπωτή 3D
Μπορεί να σου ακούγεται τελείως φουτουριστικό, αλλά υπάρχουν ήδη εργαστήρια ανά τον κόσμο που πειραματίζονται με φαγώσιμα μελάνια και άλλα αντίστοιχα υλικά για να «τυπώσουν» προϊόντα όπως ζυμαρικά και σοκολάτα. Άσε που η NASA χρηματοδοτεί έρευνα που ψάχνει τρόπο να χρησιμοποιηθούν οι εκτυπωτές αυτοί για να τρέφονται οι αστροναύτες.

2. Κρέας από δοκιμαστικό σωλήνα
Πέρυσι, Ολλανδοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα burger στο εργαστήριο. Και μπορεί να τους πήρε 2 χρόνια και να κόστισε 370.000 λίρες αλλά αν γίνει πραγματικότητα, το «εργαστηριακό κρέας» μπορεί να σώσει τον πλανήτη. Κι αυτό γιατί θα χρειάζονται λιγότερες αγελάδες, οι οποίες παράγουν μεθάνιο (ξέρεις πώς…) και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

3. Διαστημικοί κήποι
Οι επιστήμονες αναζητούν ποια φρούτα και λαχανικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για καλλιέργειες στον Άρη και τη Σελήνη! Όχι μόνο για χάρη των ανθρώπων που θα εξερευνήσουν στο μέλλον το διάστημα αλλά και γιατί θεωρούν βέβαιο ότι σε μερικές δεκαετίες θα δημιουργηθούν αποικίες ανθρώπων στη Σελήνη.

4. Super μακαρόνια
Πώς λέμε super foods; Κάτι αντίστοιχο προσπαθούν να κάνουν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, αναζητώντας τρόπους να κάνουν το φαγητό περισσότερο θρεπτικό και υγιεινό στη βάση του. Ξεκίνησαν από τα μακαρόνια, προσπαθώντας να φτιάξουν αλεύρι που θα περιέχει περισσότερες φυτικές ίνες, χωρίς να χάνει καθόλου σε γεύση και εμφάνιση.

5. Και ένα κανονικό super food
Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αναζητούν τρόπους να κάνουν πιο «φαγώσιμα» τα μικροφύκη, ένα είδος που δεν ανήκει αυστηρά στην κατηγορία των φυτών αλλά περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ένζυμα και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο. Θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον πλανήτη, αφού δεν απαιτούν πολύ νερό και είναι εξαιρετικά ανθεκτικά σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

empty alt

Marie Harel: 256 χρόνια από τη γέννηση της γυναίκας που παρασκεύασε το Καμαμπέρ

Πίσω από το τυρί με το λευκό περίβλημα και την έντονη μυρωδιά, που είτε τη μισείς είτε τη λατρεύεις, κρύβεται η ιστορία μας γυναίκας, της Marie Harel.
empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ο βασικότερος παράγοντας ζύμωσης. Οι χημικοί διογκωτικοί παράγοντες ήταν γνωστοί ακόμη και στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, όταν το καθαρό όξινο ανθρακικό νάτριο έγινε εμπορικά διαθέσιμο, η δημοτικότητά τους στο ψήσιμο πραγματικά απογειώθηκε.
empty alt

Πώς να ετοιμάσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο

Δεν χρειάζεται να είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο – ακόμα και αν δεν πιστεύεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι μπορείς πάντα να εντυπωσιάσεις το ταίρι σου ή το φλερτ σου με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Ρολά κανέλας με δημητριακά ρυζιού

Αν αγαπάς τα ρολά κανέλας και αν λατρεύεις τις λιχουδιές με δημητριακά ρυζιού, τότε θα βρεις ότι ο συνδυασμός των δύο είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστικός.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top