Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι

Τι είναι καλύτερο από ένα brownie; Μα φυσικά 8 στρώσεις brownies και τυρί κρέμας. Αυτό είναι το πιο επικό σοκολατένιο επιδόρπιο και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου στην ετοιμασία του. Μπορείς να το συνδυάσεις με κανονικά λαζάνια για κυρίως και να το κρατήσεις για το τέλος ως τον τέλειο επίλογο ενός γεύματος ή ενός βραδινού με θέμα τα κλασικά λαζάνια.

 

ΥΛΙΚΑ:

12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

2 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ BROWNIES

Σπρέι μαγειρικής

2 κουτιά μίξης brownies, συν συστατικά που απαιτούνται στο κουτί

lasagnac

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΥΡΙΟΥ ΚΡΕΜΑΣ

2 συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακό

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας

1 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 κουτ. ξύσματα σοκολάτας

lasagna

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200° και ετοιμάζεις ένα ταψί 9 «-x-13» με χαρτί ψησίματος που έχεις περάσει με σπρέι μαγειρικής. Προετοιμάζεις τα μείγματα brownies σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και βάλε και τα δύο μείγματα στο έτοιμο ταψί. Ψήνεις μέχρι να βγάλεις μια οδοντογλυφίδα καθαρή στη μέση, 40 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Κάνε τη στρώση κρέμας τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, κτυπάς το τυρί κρέμας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτεις τη ζάχαρη άχνη και χτυπάς μέχρι να μην παραμείνουν κομμάτια, στη συνέχεια προσθέτεις βανίλια και αλάτι και χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν.

Κάνε την ganache σάλτσα: Τοποθετείς τα τσιπ σοκολάτας σε ένα μεσαίο, αδιάβροχο μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις τη κρέμα γάλακτος και βράζεις. Ρίχνεις κρέμα πάνω από τσιπ σοκολάτας και την αφήνεις να καθίσει 5 λεπτά και στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

Αφαιρείς το brownie από το ταψί και κόψε στο μισό πλάτος και στη συνέχεια κόψε κάθε κομμάτι στο μισό οριζόντια, για να φτιάξεις συνολικά 4 λεπτά στρώματα. Τοποθετείς ένα κομμάτι brownie σε μια πιατέλα και στη συνέχεια απλώνεις ένα λεπτό στρώμα ganache στην κορυφή. Προσθέτεις περίπου 1/3 γέμιση τυριού κρέμας και στη συνέχεια συμπληρώνεις με άλλο ένα στρώμα brownie. Επαναλαμβάνεις τα στρώματα, ολοκληρώνοντας το τελικό στρώμα του brownie με ganache, διατηρώντας λίγη για σερβίρισμα. Βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει καλά.

Πασπαλίζεις με ξύσματα σοκολάτας και συμπληρώνεις με επιπλέον ganache πριν το σερβίρισμα.

 

 

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Η νέα τρέλα μετά τα αβοκάντο είναι τα ψητά αβοκάντο

Αν πιστεύεις ότι το αβοκάντο είναι από τα νοστιμότερα πράγματα που έχεις δοκιμάσει, ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το ψητό αβοκάντο.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Ζυμαρικά με κρεμώδες πέστο λεμόνι-σπανάκι

Σπανάκι και ζυμαρικά, ένας υπέροχα γευστικός συνδυασμός
Back To Top