Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη. Από αύριο κιόλας μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ως πρώτη (και μοναδική) ύλη για να φτιάξεις ένα νόστιμο, σπιτικό, απόλυτα υγιεινό παγωτό.
Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυσική πηκτίνη οι παγωμένες μπανάνες, σε αντίθεση με άλλα φρούτα, έχουν μια απολαυστική, κρεμώδη υφή. Πώς θα τις μετατρέψεις όμως σε παγωτό;
Για μία μερίδα παγωτού, παίρνεις μια κομματιασμένη μπανάνα, που έχεις αφήσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, και τη ρίχνεις σε μούλτι ή μπλέντερ, στην υψηλή ταχύτητα. Στην αρχή θα σβολιάσει, αλλά όσο τη χτυπάς θα αρχίσει να γίνεται κρεμώδης. Καταναλώνεις αμέσως το παγωτό σου ή το διατηρείς για λίγο στην κατάψυξη, αν το θέλεις πιο σκληρό.
Μπορείς επίσης να προσθέσεις υλικά της επιλογής σου, όπως νουτέλα, λίγο μέλι, σκόνη κακάο, κομματάκια φράουλας, δάκρυα σοκολάτας, ταχίνι, κρέμα γάλακτος ή ό,τι άλλο σου αρέσει.