Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά Συνολικός χρόνος: 1 ώρα Συστατικά 50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα 1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους […]

Μια δροσερή και γλυκιά συνταγή που δεν θα σας φορτώσει ενοχές ή πολλές θερμίδες.

Χρόνος προετοιμασίας:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

1 ώρα

Συστατικά

50 gr σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

2 1/2 φλιτζάνια άπαχο γάλα

1/2 φλιτζάνι καφέ διπλής περιεκτικότητας (καφές με διπλάσια ποσότητα στιγμιαίων κόκκων ή αλεσμένους κόκκους από ότι συνήθως)

1/4 φλιτζάνι άμυλο καλαμποκιού

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Φρέσκα σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Απόδοση παραγωγής:

περίπου 4 φλιτζάνια

Μέγεθος σερβιρίσματος:

1/2 φλ.

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ 2 λίτρων, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια (50% ισχύ) για 2 έως 3 λεπτά. Χτυπήστε το γάλα και τον καφέ στη σοκολάτα. Σε ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το άμυλο καλαμποκιού, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπήστε αυτό το μείγμα στο μείγμα γάλακτος. Βάλτε στα μικροκύματα ολόκληρη τη ζύμη στο High για 4 λεπτά. Χτυπήστε το μείγμα και συνεχίστε το μαγείρεμα στο High για 4 με 6 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας ανά λεπτό μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Ρίχνετε την πουτίγκα σε οκτώ κούπες γλυκού και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Πριν σερβίρετε, προσθέστε μερικά σμέουρα ή φράουλες για γαρνίρισμα.

Διατροφικές πληροφορίες:

Θερμίδες: 142 θερμίδες, Υδατάνθρακες: 28 g, Πρωτεΐνες: 3 g, Λιπαρά: 3 g, Κορεσμένα λιπαρά: 2 g, Νάτριο: 77 mg, Φυτικές ίνες: <1 g

Ανταλλαγές ανά μερίδα: 1 άμυλο, 1 φρούτο. Επιλογές υδατανθράκων: 2.

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top