Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή

Τι καλύτερο από ένα επιδόρπιο που έχει ακριβώς φθινοπωρινή γεύση; Σοβαρά, λίγες συνταγές μπορούν να ανταγωνιστούν όπως ένα ρολό cheesecake κολοκύθας, η μια μηλόπιτα καραμέλας ή το κέικ καφέ μήλου. Μέχρι δηλαδή να μπουν στη σκηνή αυτά τα τέλεια καρυκευμένα μπισκότα μήλου. Παρακαλούν να τα συνοδεύσετε με lattes μπαχαρικών κολοκύθας, ή την πρώτη ζεστή σοκολάτα ή απλώς το γάλα των παιδιών...

Αν ψάχνετε για όλες τις γεύσεις της κλασικής μηλόπιτας χωρίς όλη τη φασαρία της ζύμης πίτας, τότε αυτά τα εύκολα μπισκότα θα είναι το νέο σας φθινοπωρινό επιδόρπιο. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε:

Τι είναι τα μπισκότα μήλου;

Αυτά τα μπισκότα που μοιάζουν με snickerdoodle είναι μαστιχωτά στο κέντρο και ελαφρώς τραγανά στις άκρες, με ζύμη εμποτισμένη με όλα τα καλύτερα ζεστά μπαχαρικά του φθινοπώρου. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με άφθονα κομμάτια μήλου, με μια κορυφή περιχυμένη με παχύρρευστο λευκό γλάσο για να πάρουν αυτά τα μπισκότα ένα έξτρα γευστικό boost.

Συμβουλές για την παρασκευή μπισκότων μήλου:

— Το καλύτερο μήλο για μπισκότα μήλου. Χρησιμοποιούμε μήλα Granny Smith σε αυτή τη συνταγή, αλλά κάθε είδος μήλου ή ξινόμηλου θα λειτουργήσει καλά σε αυτή τη συνταγή.

— Το μπαχαρικό της μηλόπιτας. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μπαχαρικό για μηλόπιτα χτυπώντας μαζί 4 μέρη κανέλα, 1 μέρος μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και κάρδαμο και 1/2 μέρος μπαχάρι.

— Παραλλαγές. Για ακόμα πιο φθινοπωρινή γεύση, προσθέστε φρυγανισμένα ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν σε αυτά τα μπισκότα.

Αποθήκευση.

Εάν σας περισσέψει, αποθηκεύστε τα μπισκότα σε σφραγισμένο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

20 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 40 λεπτά

CAL/SERV:

128

Συστατικά

ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ

1 1/2 φλ. (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. μπαχαρικό μηλόπιτας

3/4 κουτ. μαγειρική σόδα

1/2 κουτ. αλάτι

6 κ.σ. (3/4 ραβδί) βούτυρο, μαλακωμένο

1/2 φλ. (100 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1/2 φλ. (107 γρ.) συσκευασμένη ανοιχτή καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1/2 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 μέτριο μήλο (220 γρ, όπως η Granny Smith), ξεφλουδισμένο και τριμμένο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

ΓΛΑΣΟ

3/4 φλ. ζάχαρη άχνη

4 κουτ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Πρέζα μπαχαρικό μηλόπιτας

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180. Στρώνετε 2 μεγάλα φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, το μπαχαρικό της μηλόπιτας, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα, χτυπήστε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια ανακατέψτε τη βανίλια. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ανακατεύουμε τα μήλα μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζουμε και κρυώνουμε τη ζύμη μέχρι να κρυώσει, περίπου 30 λεπτά.

Κόψτε 2 κουταλιές της σούπας μπάλες ζύμης (περίπου 20 μπάλες) και τοποθετήστε σε έτοιμα φύλλα σε απόσταση 2" μεταξύ τους. Ψήστε μέχρι να δέσουν τα μπισκότα και να ροδίσουν, για 14 έως 18 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς.

ΓΛΑΣΟ

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού τη φορά, μέχρι το γλάσο να είναι πηχτό αλλά να χύνεται.

Ρίξτε με το κουτάλι το γλάσο πάνω από τα μπισκότα που έχουν κρυώσει. Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να δέσει το γλάσο, περίπου 15 λεπτά.

Προετοιμασία: Τα cookies μπορούν να παρασκευαστούν 2 ημέρες νωρίτερα. Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

empty alt

Οδηγός: φτιάξε σπιτικό ξινολάχανο, βήμα βήμα

Στην κεντρική Ευρώπη, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, συχνά παίζει ως συνοδευτικό στο κρέας και το κοτόπουλο το λάχανο τουρσί ή ξινολάχανο ή sauerkraut.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

4 smoothies που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς το σάκχαρο στο αίμα

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, η διατροφή σας παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόληψη των αιχμών και των πτώσεων.
empty alt

Χρυσοί Σκούφοι 2023 - Άλλη μια φορά μεγάλος νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

30 Χρόνια Χρυσοί Σκούφοι: Με μεγάλο νικητή για ακόμα μία χρονιά τον Έκτορα Μποτρίνι απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι Χρυσοί Σκούφοι.
empty alt

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με απολαυστικά φιογκάκια primavera

Το γευστικό μεγαλείο της άνοιξης στο πιάτο σου
Back To Top