Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 50 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

 

Συστατικά

2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κιλό baby σπανάκι

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

spanako

1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα μερικώς αποβουτυρωμένο

6 κουταλιές τυρί φέτα

2 μεγάλες πλατιές κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σπόρια

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλα,

spana

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνεις 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τσιγαρίζεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις το σπανάκι σε παρτίδες και σοτάρεις, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτεις τον άνηθο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το πιπέρι. Μαγειρεύεις κι άλλο, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Μεταφέρεις το μείγμα σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ρίχνεις τη ρικότα και τη φέτα.

Αλείφεις τις πιπεριές με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και πασπαλίζεις με αλάτι. Χωρίζεις το μείγμα σπανάκι και γεμίζεις τις πιπεριές το καθένα, ρίχνοντας από πάνω μία κουταλιά της σούπας μοτσαρέλα. Βάζεις τις πιπεριές σε ένα βαθύ ταψί.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρεις.

Εναλλακτικά αντί για μοτσαρέλα μπορείς να βάλεις μια κουταλιά μπεσαμέλ που δίνει ένα πιο πειστικό εφέ φύλλου – ή να αφήσεις το μείγμα χωρίς επιπλέον κάλυψη, για πιο έντονη γεύση από το σπανάκι και τη φέτα.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος πιπεριάς θες – οι πλατιές και πιο μεγάλες απλώς θα χωρέσουν περισσότερο μείγμα «σπανακόπιτας» και θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα.

 

 

empty alt

Τα δώρα του ροδιού

Το ρόδι είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συχνά χαρακτηρίζεται εφάμιλλο με το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι ως προς τα οφέλη που παρέχει στην υγεία.
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Πώς μπορώ να καταψύξω το γάλα;

  Η κατάψυξη γάλακτος είναι εύκολος τρόπος αποθήκευσής του αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για την κατάψυξη πλήρους, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και αποβουτυρωμένου γάλακτος, καθώς και συμβουλές για την απόψυξη και τους καλύτερους τρόπους χρήσης του μετά την...
empty alt

Διεθνής Ημέρα Σεφ – και ξέρουμε πώς να την γιορτάσεις

Πριν (και μετά τον κορωνοϊό) το να βγαίνεις για φαγητό σε εστιατόρια ήταν και εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο αγαπημένες σου δραστηριότητες (αλλά και πολλών ανθρώπων επίσης), επειδή έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις την καλύτερη κουζίνα αλλά και να δοκιμάσεις συνταγές από όλες τις κουζίνες […]
empty alt

Κρεμώδης σούπα με σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα αγαπημένο κι εύκολο υλικό που μπορεί να προσφέρει τα πολύτιμα θρεπτικά του συστατικά μέσα από ποικίλους τρόπους μαγειρέματος και άπειρες συνταγές.
empty alt

10 tips για να φτιάξεις το νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις μπακαλιάρο σκορδαλιά, το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές αλλά και τολμώντας να «πειράξεις» τις κλασικές συνταγές θα απογειώσεις τη γεύση του και, ίσως, αποφασίσεις να το βάζεις πιο συστηματικά στο μενού σου, αντί να περιμένεις...
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
empty alt

Γευστικό ταξίδι στην Τοσκάνη με σαλάτα-τορτελίνι

Ζυμαρικά+σαλάτα = ο πιο δροσερός συνδυασμός του καλοκαιριού
Back To Top