Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

Ένας διαφορετικός συνδυασμός που θα κάνει την έκπληξη στο τραπέζι σου. Αυτές οι γεμιστές πιπεριές έχουν μια γέμιση εμπνευσμένη από την ελληνική σπανακόπιτα, αλλά αφήνοντας έξω τον μπελά του ανοίγματος φύλλου, κι είναι υπέροχο πιάτο για ένα εύκολο δείπνο αλλά και μια εξαιρετική ιδέα για ορεκτικό.

 

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 50 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

 

Συστατικά

2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κιλό baby σπανάκι

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο

2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο

κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

spanako

1/2 φλιτζάνι τυρί ρικότα μερικώς αποβουτυρωμένο

6 κουταλιές τυρί φέτα

2 μεγάλες πλατιές κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση και καθαρισμένες από τα σπόρια

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 κουταλιές τριμμένη μοτσαρέλα,

spana

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεσταίνεις 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τσιγαρίζεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτεις το σπανάκι σε παρτίδες και σοτάρεις, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν, 3 έως 5 λεπτά. Προσθέτεις τον άνηθο, το μαϊντανό, το σκόρδο και το πιπέρι. Μαγειρεύεις κι άλλο, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Μεταφέρεις το μείγμα σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ρίχνεις τη ρικότα και τη φέτα.

Αλείφεις τις πιπεριές με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και πασπαλίζεις με αλάτι. Χωρίζεις το μείγμα σπανάκι και γεμίζεις τις πιπεριές το καθένα, ρίχνοντας από πάνω μία κουταλιά της σούπας μοτσαρέλα. Βάζεις τις πιπεριές σε ένα βαθύ ταψί.

Ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές, 30 έως 35 λεπτά. Αφήνεις να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρεις.

Εναλλακτικά αντί για μοτσαρέλα μπορείς να βάλεις μια κουταλιά μπεσαμέλ που δίνει ένα πιο πειστικό εφέ φύλλου – ή να αφήσεις το μείγμα χωρίς επιπλέον κάλυψη, για πιο έντονη γεύση από το σπανάκι και τη φέτα.

Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος πιπεριάς θες – οι πλατιές και πιο μεγάλες απλώς θα χωρέσουν περισσότερο μείγμα «σπανακόπιτας» και θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα.

 

 

empty alt

Βρώμη κατά της χοληστερίνης

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.
empty alt

Πώς θα βάψεις αυγά χρησιμοποιώντας λαχανικά από την κουζίνα σου

Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά να τα διακοσμήσεις με αυτοσχέδια στένσιλ από κολλητική...
empty alt

Μυστικά κατανάλωσης των φρούτων

* Αν θέλετε να αδυνατίσετε, να προτιμάτε τα άγουρα φρούτα. Όσο πιο άγουρα, τόσο περισσότερο κόβουν την όρεξη και τόσο πιο χαμηλά διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα.
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Στην κουζίνα με τον Brad Pitt

Στο κινηματογραφικό έργο Once Upon a Time in Hollywood, ο χαρακτήρας του Brad Pitt, Cliff Booth – ένας ξεπερασμένος stuntman του Χόλιγουντ – ετοιμάζει την πιο απλή εκδοχή του κλασικού αμερικάνικου πιάτου mac and cheese με εντελώς πρωτότυπο τρόπο… Βλέπουμε τον ήρωα Booth να μαγειρεύει τα μακαρόνια...
empty alt

Ψήνεσαι να δεις την μπάμια αλλιώς

Ένα από τα πιο παρεξηγημένα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού επιστρέφει ανανεωμένο και προσπαθεί να σε πείσει για τις gourmet χάρες του – επιπλέον, διαθέτει ένα σούπερ ωφέλιμο διατροφικό προφίλ.
empty alt

Δροσερή απόλαυση με κρύες σούπες

Ξέχνα ό,τι ήξερες η σούπα δεν τρώγεται μόνο καυτή και δεν είναι μόνο για τον χειμώνα! Δροσερές, ανάλαφρες και απολαυστικές – οι κρύες σούπες είναι το καλοκαιρινό must.
empty alt

Φράουλες με σοκολάτα, εύκολες κι απολαυστικές

Υπάρχει κάτι καλύτερο από φράουλες καλυμμένες με σοκολάτα; Νομίζουμε πως όχι. Είναι απολαυστικές και αριστοκρατικές, ρομαντικές και λίγο γλυκές – αρκετά γλυκές για να κάνουν εσάς και τους αγαπημένους σας να χαμογελάτε.
Back To Top