Οι γαρίδες σε μια εκρηκτική εκδοχή που θα λατρέψετε!

Ένα ορεκτικό για πολλούς, οι γαρίδες bang bang είναι ακαταμάχητα νόστιμες. Ο συνδυασμός τραγανών γαρίδων και της χαρακτηριστικής κρεμώδους, πικάντικης-γλυκιάς σάλτσας είναι ένας συνδυασμός φτιαγμένος στον παράδεισο της γεύσης. Ανεξάρτητα από το πόσες φορές το φτιάχνουμε –ως σνακ, ορεκτικό για πάρτι ή βραδινό γεύμα– δεν παλιώνει ποτέ. Διαβάστε παρακάτω για όλες τις συμβουλές και τα κόλπα μας για να κάνετε τις γαρίδες σας όσο το δυνατόν καλύτερες:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω κανονική ψίχα ψωμιού αντί για τριμμένη φρυγανιά;

Αν η ψίχα είναι σπιτική, τότε απολύτως! Τίποτα δεν ξεπερνά τα φρέσκα ψίχουλα ψωμιού στο βιβλίο μας. Αν μιλάμε για κατάστημα, μείνε στην τριμμένη φρυγανιά. Τα κανονικά ψίχουλα ψωμιού είναι πολύ λεπτά και δεν τραγανίζουν τόσο όμορφα όσο η τριμμένη φρυγανιά.

Τι είδους γαρίδες να αγοράσω;

Αν και το μέγεθος της γαρίδας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς, θα συνιστούσαμε να πάρετε αποφλοιωμένες γαρίδες για να μειώσετε τον χρόνο προετοιμασίας. Αν μπορείτε να αφαιρέσετε και τις ουρές, αυτό είναι υπέροχο! Αν όχι, μπορείτε απλά να τα κόψετε ή να τις τραβήξετε ελαφρά.

Εναλλακτικά.

Δεν είστε λάτρης της μαγιονέζας; Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα με στραγγιστό γιαούρτι. Θέλετε να ανεβάσετε τη θερμοκρασία; Αυξήστε τη sriracha ή αλλάξτε το για μια από τις αγαπημένες σας καυτερές σάλτσες, όπως Cholula, Crystal ή Tapatio.

Με τι να τι συνοδέψετε.

Για να γίνει πιο χορταστικό γεύμα, σερβίρετε μαζί με ρύζι στον ατμό, τηγανητά noodles ή τηγανητό ρύζι. Εάν το σερβίρετε ως ορεκτικό, συνδυάστε το με άλλες αγαπημένες επιλογές, όπως ρολά αυγών φριτέζας, λαχανάκια Βρυξελλών Kung Pao ή σπιτικό καβούρι.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 λεπτά

ΩΡΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:

15 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 λεπτά

CAL/SERV:

553

Συστατικά

ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ

2 κ.σ. ψίχα ψωμιού ή τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 μεγάλα αυγά

1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κιλό ωμές γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες

Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

4 κ.σ. μαγιονέζα

4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

2 κ.σ. σριράτσα

Χυμός από 2 λάιμ

2 κουτ. μέλι

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα ρηχό μπολ, ανακατεύουμε μαζί την ψίχα ψωμιού, το λάδι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα άλλο ρηχό μπολ, χτυπήστε τα αυγά. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Βουτάμε τις γαρίδες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό, μετά στο μείγμα panko και μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί. Συνεχίζουμε μέχρι να καλυφθούν όλες οι γαρίδες.

Ψήστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες, για 13 με 15 λεπτά.

ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΑΛΤΣΑ BANG BANG

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, τη σάλτσα γλυκού τσίλι, τη σριράτσα, το χυμό λάιμ και το μέλι και αλατοπιπερώστε.

Περιχύστε τη σάλτσα Bang Bang πάνω από τις γαρίδες και γαρνίρετε με κόλιανδρο πριν τις σερβίρετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα (Μερίδες 4)

Θερμίδες 553

Λίπος 22 γρ

Κορεσμένο λίπος 4 γρ

Ακόρεστα λίπη 0 γρ

Χοληστερίνη 281 mg

Νάτριο 719 mg

Υδατάνθρακες 53 γρ

Ίνα 4 γρ

Ζάχαρη 7 γρ

Πρωτεΐνη 33 γρ

Βιταμίνη D 1mcg

Ασβέστιο 170 mg

Σίδερο 3 mg

Κάλιο 512 mg

empty alt

Αυτή η αλλαγή θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος

Είναι ένας σχεδόν παγκόσμιος κανόνας ότι λίγο πριν το καλοκαίρι ή, όπως η εποχή που διανύουμε, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, είναι η εποχή κατά την οποία οι περισσότεροι θυμούνται ότι πρέπει να κάνουν λίγο δίαιτα και λίγο γυμναστική για να ετοιμαστούν να ξεχυθούν στις παραλίες για […]
empty alt

Μενού για… Όσκαρ: Τι θα απολαύσουν οι σταρ μετά την απονομή

And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού.
empty alt

Μενού για τυφλούς

      Λένε ότι όταν σου λείπει μία αίσθηση έχεις ιδιαίτερα αναπτυγμένες τις υπόλοιπες. Έχεις αναρωτηθεί πώς απολαμβάνει το φαγητό του ένας άνθρωπος που δεν βλέπει; Πώς είναι να τρως δίχως να έχει δει το φαγητό που βρίσκεται στο πιάτο σου; Κυρίως, πώς είναι να πηγαίνεις […]
empty alt

Τα πέντε μυστικά που θα διευκολύνουν και θα απογειώσουν τη μαγειρική σου

1. Άνοιξε την αγκαλιά σου στις εναλλακτικές. Το γεγονός ότι ένας σεφ βραβευμένος με Michelin προτείνει μια συγκεκριμένη συνταγή με ζυμαρικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα μαγειρέψεις λίγο διαφορετικά.
empty alt

Φθινοπωρινή carbonara με γλυκιά κολοκύθα

Η κλασική carbonara συναντά την γλυκιά φθινοπωρινή κολοκύθα για ένα κρεμώδες και μεταξένιο πιάτο ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει – ειδικά αν λατρεύεις το Halloween.
empty alt

Μπουκίτσες κολοκυθοκεφτέ που θα λατρέψεις!

Από τα αγαπημένα ορεκτικά και της ελληνικής κουζίνας – οι κολοκυθοκεφτέδες δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Αρωματικοί, γευστικοί και σχετικά ανάλαφροι, είναι μια ιδανική επιλογή για ορεκτικό, για σνακ, ακόμα και για εναλλακτικό κυρίως.
empty alt

Dalgona Coffee ή Dalgona Martini – δες πώς να φτιάξεις και τα δύο

Ο καφές Dalgona—ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και τώρα έχει εκραγεί σε όλο το διαδίκτυο ως το It-Drink της στιγμής, ιδιαίτερα από την στιγμή που η λέξη dalgona έγινε ακόμα πιο διάσημη μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζουν παγκοσμίως τo Squid Game.
empty alt

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων
Back To Top