Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει.

Η «βούτα» στη χωριάτικη σαλάτα με ένα κομμάτι αφράτο ψωμί είναι μία «αμαρτία» που όλοι μας έχουμε απολαύσει. Ειδικά όταν η σαλάτα είναι λουσμένη σε καλό ελληνικό ελαιόλαδο.

Ήξερες, όμως, ότι αυτή η αγαπημένη συνήθεια μπορεί να κρύβει κινδύνους;

Σκέψου ότι όταν κάποιος τρώει τη μισή του μπουκιά από το ψωμί και βουτάει την υπόλοιπη στο λάδι, ή σε μία σάλτσα, ένα ντιπ και οτιδήποτε υπάρχει στο τραπέζι όταν δεν τρώει μόνος του αλλά με παρέα, μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από το στόμα του στο λάδι, τα οποία στη συνέχεια «μετακομίζουν» στο στόμα των υπολοίπων που εξασκούνται στο ευγενές άθλημα της «βούτας».

Η επιστήμη έχει επισημάνει ότι η μεταφορά μικροβίων είναι πιο εύκολη στις σάλτσες, αντί π.χ. στα ντιπ, γιατί είναι πιο ρευστές και στάζουν περισσότερο από το κομμάτι του ψωμιού που βουτάς ξανά και ξανά στο πιάτο της σαλάτας.

Μάλιστα ερευνητές από την επιθεώρηση Ασφάλειας Τροφίμων υποστηρίζουν ότι στο λάδι της χωριάτικης ή σε μία σάλτσα μπορεί να υπάρχουν έως και 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, με ορισμένα από αυτά να είναι ικανά να σου προκαλέσουν λοιμώξεις.

Ποια είναι η λύση για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το λαδωμένο ψωμάκι σου; Βούτα το στο λάδι από τη μεριά που δεν το έχεις δαγκώσει!

empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλο έχει γίνει;

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν τρώμε ποτέ μισοψημένο το κοτόπουλο: ο ένας, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η γεύση και η λαστιχένια υφή του και ο δεύτερος, και σημαντικότερος, επειδή μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα, υπεύθυνη για σοβαρές...
empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

Επιδόρπια ανά τον κόσμο: Πώς τα απολαμβάνουν οι 10 πιο υγιείς λαοί;

Θα περίμενες ότι μιλώντας για τους πιο υγιείς λαούς του πλανήτη, θα απορρίπταμε από τη διατροφή τους τα γλυκά; Ότι η λέξη «επιδόρπιο» τους είναι παντελώς άγνωστη; Κι όμως, ένα υγιεινό πλαίσιο διατροφής μπορεί να περιλαμβάνει ΚΑΙ επιδόρπιο, αρκεί η κατανάλωσή του να γίνεται με μέτρο.
empty alt

Το πάρτι αρχίζει με γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια

Περιμένεις κόσμο για το Σαββατοκύριακο; Αντί να τους σερβίρεις κοκτέιλ, μπορείς να τους καλομάθεις κερνώντας τους μια σπιτική γρανίτα από φράουλες και σαμπάνια.
empty alt

Γιατί τυρί και κρασί πάνε συχνά μαζί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Bruschetta time…

  Τίποτα δεν «καλωσορίζει» το καλοκαίρι όπως η… μπρουσκέτα. Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το να τρίψεις το φρυγανισμένο ψωμί με σκόρδο θα απογειώσει το γευστικό του αποτέλεσμα.
empty alt

Υγιεινό, γρήγορο, θρεπτικό πρωινό για να ξεκινήσετε νόστιμα τη μέρα σας

Το μόνο που χρειάζεται είναι 5 λεπτά για να ετοιμάσετε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή πρωινού.
Back To Top