Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.  Αυτές οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι τόσο νόστιμες που θα χρειαστεί να φτιάξετε και διπλή παρτίδα.

Επικαλύπτονται σε ένα πολύ ελαφρύ κουρκούτι με αλεύρι, ρυζάλευρο, αυγό, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπαχαρικά και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν. Το ρυζάλευρο είναι αυτό που προσθέτει αυτό το τραγανό στο κουρκούτι κατά τη γνώμη μου, οπότε αν δεν έχετε ήδη λίγο στο ντουλάπι σας, φροντίστε να κρατήσετε λίγο και προσθέστε το την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε κάτι.

Το κουνουπίδι είναι γνωστό ότι είναι ένα λαχανικό που καθαρίζεται δύσκολα, επειδή τα σκουλήκια μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε μικρές ρωγμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνω να αφήσετε τις μπουκίτσες να καθίσουν σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό το μικρό κόλπο θα εξαφανίσει τυχόν υπολειμματικές βρωμιές ή σκουλήκια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλα λαχανικά αντί για κουνουπίδι για να φτιάξω αυτές τις τηγανητές τραγανές μπουκίτσες; Απολύτως! Μπορείτε να τις φτιάξετε με καρότα, μπρόκολο, πατάτες (θα χρειαστεί να μαγειρέψετε περισσότερο) ή ακόμα και με κοτόπουλο ή γαρίδες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε μπουκίτσες

1/2 φλιτζάνι Ρυζάλευρο

1/2 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο Κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

koynoupi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ή λεκάνη με βραστό νερό ρίχνετε τις μπουκίτσες του κουνουπιδιού μέχρι να βυθιστούν τελείως και αφήστε τες να μείνουν για 10-15 λεπτά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία για τηγάνισμα.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το ρυζάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αυγό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και λίγο νερό για να φτιάξετε ένα κουρκούτι ελαφρώς πιο αραιό σε σύσταση από το κουρκούτι για τηγανίτες.

Περάστε στο  κουρκούτι στις μεμονωμένες μπουκίτσες και βουτήξτε τες στο καυτό λάδι, φροντίζοντας να μη γεμίσετε το τηγάνι, διαφορετικά η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει δραστικά. Τηγανίζετε το κουνουπίδι σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε αμέσως. Τρώγονται ζεστές και θα εξαφανιστούν αμέσως!

empty alt

Μύθοι και αλήθειες και τις δίαιτες

Εχετε σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Ενας λόγος είναι γιατί δεν το τηρούμε ευλαβικά.
empty alt

Ποια είναι η ιστορία του φιλοδωρήματος;

Το πουρμπουάρ μετά το τέλος ενός γεύματος, είναι μια συνήθεια που πολλοί σε όλο την ακολουθούν πιστά για να δείξουν με αυτό τον τρόπο την εκτίμησή τους για την εξυπηρέτηση που έλαβαν.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Summer wine… ή πώς να φτιάξεις την πιο απολαυστική παγωμένη σανγκρία

  Η σανγκρία είναι από μόνη της ένα είδος κρασιού με χαρακτηριστική γλυκιά επίγευση. Δεν υπάρχει ωστόσο τίποτα χειρότερο από μια υπερβολικά γλυκιά σανγκρία.
empty alt

Οδηγός: Πώς θα οργανώσεις το τέλειο γεύμα με μπουφέ (+ 5 ιδέες πιάτων)

Αν πιστεύεις ότι όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο σε ένα σπιτικό τραπέζι, τότε μάλλον η λύση του μπουφέ σου ταιριάζει περισσότερο από ένα καθιστό γεύμα.
empty alt

Ταϊλανδική σαλάτα με noodles

Αν αγαπάς τις εξωτικές γεύσεις και ψάχνεις μια διαφορετική σαλάτα που το αίσθημα κορεσμού να κρατήσει; Αυτή η ταϊλανδέζικη σαλάτα νουντλς έχει όλα όσα ψάχνεις! Φρεσκοκομμένα λαχανικά, τροπικά φρούτα, απολαυστικά noodles νούγιες ρυζιού και κρεμώδης σάλτσα φυστικιών δημιουργούν ένα ακαταμάχητο...
empty alt

Κλασικά ρολά κανέλας

Αυτή η συνταγή είναι ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης αν προσπαθείτε να φτιάξετε πρωινά ψωμάκια οποιουδήποτε τύπου. Δεν λέω ότι πρέπει να ασχοληθείτε πολύ με τη ζύμη—είναι τέλεια βουτυράτη και αφράτη! Εκεί που έχετε πολλές επιλογές είναι το γέμισμα.
Back To Top