Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι ή ρίγανη για ένα γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο.
ΥΛΙΚΑ:
2 ΒΑΖΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1/4 κουτ. του γλυκού κόκκινο πιπέρι (καγιέν)
2 συσκευασίες ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
(προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι – ή και τα δύο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το λάδι. Προσθέτεις το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύεις μέχρι να βγουν τα αρώματα, 1 λεπτό.
Προσθέτεις τα ντοματίνια, 1/4 φλιτζάνι κρύο νερό, ξίδι, μέλι και δεντρολίβανο. Καρυκεύεις με αλάτι και πιπέρι και αφήνεις να βράσουν. Μειώνεις τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και αφήνεις να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το μείγμα να γίνει παχύ και ζεστό, 22 έως 24 λεπτά. Αφαιρείς από τη φωτιά και καρυκεύεις ξανά αν χρειαστεί.
Βγάλε το δεντρολίβανο και βάλε τη μαρμελάδα σε γυάλινο βάζο. Αφήνεις να κρυώσει εντελώς και τη βάζεις στο ψυγείο.
Tip: μπορείς να την απολαύσεις σε φρυγανισμένο ζεστό ψωμί, σε τραγανή μπρουσκέτα ή με ποικιλία κράκερ.