Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

Δεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό το υγιεινό πρωινό taco που είναι έτοιμο σε μόλις πέντε λεπτά. Το λάχανο ή η ρόκα θα λειτουργήσουν εξίσου καλά αν δεν έχετε σπανάκι στο ψυγείο. Αν θέλετε ένα υπερβολικά σκληρό αυγό και παρατηρήσετε ότι το αυγό ροδίζει πολύ γρήγορα, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό στο τηγάνι για να βοηθήσει ο ατμός το αυγό και να πήξει ο κρόκος πιο γρήγορα.

Ενεργός χρόνος:

5 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

5 λεπτά

Μερίδες:

1

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο ή λάδι canola

1 τορτίγια καλαμποκιού

1 φλιτζάνι baby σπανάκι ελαφρά συσκευασμένο

1 μεγάλο αυγό

2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη

Καυτερή σάλτσα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε την τορτίγια, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό συνολικά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Προσθέστε σπανάκι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν τα φύλλαελάχιστα, περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε το σπανάκι στην τορτίγια. Πασπαλίζετε τη φέτα σε κύκλο σε μέγεθος αυγού στο τηγάνι αφήνοντας ανοιχτό σημείο στο κέντρο. Σπάτε το αυγό στη φέτα. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το αυγό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, περίπου 2 λεπτά για να είναι πολύ εύκολο. Μεταφέρετε στο σπανάκι και περιχύστε με καυτερή σάλτσα, αν θέλετε.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 taco

Θερμίδες 225, Λιπαρά 14g, Κορεσμένα Λιπαρά 5g, Χοληστερόλη 203mg, Υδατάνθρακες 13g, Συνολικά Σάκχαρα 1g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 12g, Φυτικές Ίνες 3g, Νάτριο 287mg, Κάλιο 363mg

empty alt

Η σόγια προστατεύει από τις πολυκυστικές ωοθήκες

 Μία στις 10 γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών , το οποίο συνδέεται με διαταραχές της εμμήνου ρύσεως και αύξηση των επιπέδων των ανδρογόνων (π.
empty alt

Ένας Αμερικανός σεφ υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώμε ακόμα και τους σπόρους του μήλου

Μπορεί η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» να μην αναφέρεται, απαραίτητα, σε όλα τα μέρη του φρούτου, ωστόσο ο Αμερικανός σεφ Marco Canora, ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στη Νέα Υόρκη και βραβευμένος ως ο καλύτερος σεφ της Νέας Υόρκης (2017 James Beard Award) […]
empty alt

Το τέλειο ποτήρι για τους λάτρεις του κρασιού!

Οι λάτρεις του κρασιού έχουν έναν επιπλέον λόγο να χαίρονται καθώς κάποιος εφέυρε, επιτέλους, ένα ποτήρι κρασιού με το οποίο μπορούν να αναπνέουν ενώ πίνουν! Αν και αρκετοί θα ξαφνιαστούν και θα σκεφτούν πώς κάτι τέτοιο είναι τελείως ανούσιο, εντούτοις έχει αξία για όσους γνωρίζουν τα περί […]
empty alt

10 εύκολοι τρόποι να τρως καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά

1. Ξεκίνησε τη μέρα σου με ένα σμούθι. 2. Βάλε μια φρουτοσαλάτα στο πρωινό σου. 3. Πρόσθεσε (περισσότερα) λαχανικά σε ένα σάντουιτς.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Oh la la σπιτικά κρουασάν

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει πραγματικά ένα «γρήγορο» κρουασάν. Η διαδικασία απαιτεί πολύ χρόνο και ακόμη περισσότερο βούτυρο (επίσης αρκετό χώρο), αλλά αυτή η συνταγή είναι τόσο γρήγορη όσο υπόσχεται.
empty alt

Ουίσκι με τόνικ: κάντε την έκπληξη

Ξέρουμε τι σκέφτεστε. Ουίσκι;;; Τι στο καλό κάνεις συνδυάζοντας ουίσκι και τόνικ; Αλλά πριν μας κρίνετε πολύ, σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε αυτό το twist στο κλασικό.
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
Back To Top