Τώρα που μπαίνουμε σε ρυθμούς ρομαντικούς και ετοιμαζόμαστε για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα μύδια είναι από τις πρώτες επιλογές που μπαίνουν συνήθως σε ένα ερωτικό μενού. Ως προς το σκόρδο ως συστατικό της συγκεκριμένης συνταγής, μη σας προβληματίζει, αν μοιραστείτε οι δυο σας το πιάτο, δεν θα αποτελεί πρόβλημα!
Καλή σας όρεξη!
Αποδόσεις Υλικών:
4
Χρόνος προετοιμασίας:
0 ώρες 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
0 ώρες 25 λεπτά
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
425 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα
1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα
Αλάτι
Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
2 κιλά μύδια, θραύσματα και αποχρωματισμένα
Φρυγανισμένο ψωμί, για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος πάνω από μέτρια χαμηλή θερμότητα, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αναδειχτούν τα αρώματα και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο.
Προσθέστε ντομάτες, κρασί και μαϊντανό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τα μύδια και αφήστε μέχρι όλα τα κελύφη να είναι ανοιχτά. (Απορρίψτε τα κελύφη που δεν ανοίξουν). Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με φρυγανισμένο ζεστό ψωμί.