Ανάλαφρο, δροσερό και πάντα εορταστικό και επίκαιρο, αυτό το ντιπ θα φέρει το καλοκαίρι στο χειμερινό σου τραπέζι. Φορτωμένο με αγγούρια, ντομάτες και φέτα, όπως καταλαβαίνεις αυτό το ντιπ σε ωθεί να βουτήξεις σε μια εκδοχή εμπνευσμένη από τη χωριάτικη σαλάτα, αν και λείπει η ελιά, το κρεμμύδι και η ρίγανη – που ωστόσο αν θες είναι στη διακριτική σου ευχέρεια να τα προσθέσεις. Για μια πιο ομαλή, αφράτη σύσταση, προσθέτεις γιαούρτι και τυρί κρέμα.
ΥΛΙΚΑ
8 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
350 γρμ. φέτα
1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρμ. τυρί κρέμα, μαλακό
1/4 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και περισσότερο για ραντισμα
Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
Αλάτι
νιφάδες κόκκινου πιπεριού
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο, καθώς και περισσότερο για γαρνιτούρα
1/2 φλ. ψιλοκομμένο αγγούρι
1/2 φλ. μισές ντοματίνια
Πίτες, για σερβίρισμα ή φρυγανισμένο ψωμί ή κρακεράκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, χτυπάς το τυρί φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το λάδι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν σε βελούδινη υφή και να συνδυαστούν. Καρυκεύεις με νιφάδες αλατιού και κόκκινου πιπεριού και προσθέτεις τον άνηθο.
Μεταφέρεις το ντιπ σε ένα μπολ σερβιρίσματος και καλύπτεις με αγγούρι, ντομάτα, άνηθο και λίγο ράντισμα λαδιού.
Σερβίρεις με ψημένες πίτες, φρυγανισμένο ψωμί ή φτιάχνεις μικρά ντακάκια με παξιμάδι.