Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

Αυτή η γρήγορη συνταγή για δείπνο συνδυάζει γαρίδες με νιόκι, πέστο και αρακά σε μια κρεμώδη σάλτσα. Μη διστάσετε να αντικαταστήσετε τον αρακά με άλλα λαχανικά όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Για λίγη spicy γεύση, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κόκκινο πιπέρι ή γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα για να ενισχύσουμε την αλμυρή γεύση.

Ενεργός χρόνος:

20 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

20 λεπτά

Μερίδες:

4

 

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

340 gr συσκευασία νιόκι πατάτας ψυγείου

220 gr μεγάλες αποφλοιωμένες και αποφλοιωμένες ωμές γαρίδες (περίπου 8), στεγνές

1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα

1/3 φλιτζάνι μισό και μισό συν 2 κουταλιές της σούπας, χωρισμένες

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι πέστο βασιλικού

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα νιόκι, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν σε σημεία και να φουσκώσουν, 8 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Μην σκουπίσετε το τηγάνι.

Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά αλλά να γίνει διάφανο στο κέντρο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα μπιζέλια, μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι, 1/3 φλιτζάνι μισό και μισό και πιπέρι. μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. ανακατεύουμε με το πέστο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μισή-μισή. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ρηχά μπολ.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 φλιτζάνι

Θερμίδες 398, Λιπαρά 17g, Κορεσμένα Λιπαρά 4g, Χοληστερόλη 109mg, Υδατάνθρακες 41g, Συνολικά Σάκχαρα 4g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 20g, Φυτικές ίνες 3g, Νάτριο 531mg, Κάλιο 283mg

empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Όσπρια: 10 μυστικά για να τα μαγειρέψεις σωστά

Τι καλύτερο, τώρα που χειμωνιάζει, από μια σούπα με όσπρια, λαχανικά και διάφορα μπαχαρικά, πλούσια σε γεύσεις και αρώματα, την οποία απολαμβάνεις ζεστή ζεστή από την κατσαρόλα; Ωστόσο και τα όσπρια έχουν τα μυστικά τους αν θέλεις να γίνουν μαλακά, νόστιμα και εύπεπτα.
empty alt

12 φρούτα και λαχανικά που δεν χρειάζονται ψυγείο

Σε έναν ιδανικό κόσμο δεν θα είχαμε ανάγκη τα ψυγεία. Επιστρέφοντας από την αγορά θα μαγειρεύαμε όσα προϊόντα είχαμε μόλις προμηθευτεί, προτού αυτά αρχίσουν να χάνουν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους.
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Τι είναι η ζελατίνη (και πώς θα τη χρησιμοποιήσεις);

Αν έχεις κάποιον φίλο που ακολουθεί vegan διατροφή, ίσως σού έχει πει σε κάποια φάση ότι δεν μπορεί να καταναλώσει την τάδε ή τη δείνα τροφή γιατί περιέχει ζελατίνη, ένα ζωικό υποπροϊόν.
empty alt

Σπιτικά ντόνατς με γλάσο – εύκολα κι απολαυστικά

Μοιάζει μπελάς αλλά είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις. Και το σίγουρο είναι ότι το γευστικό και απολαυστικό αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει όπως και το χαμόγελο ευχαρίστησης στα χείλη όσων τα μοιραστείς μαζί τους.
empty alt

Ένα γευστικό ουράνιο τόξο στο πιάτο σου

Υγιεινά, νόστιμα και πολύχρωμα, αυτά τα wraps θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top