Πώς να φτιάξετε το δικό σας limoncello και να μεταφερθείτε νοερά στην Αμάλφι
Ελαφρώς παρόμοιο με μια ξινή σταγόνα λεμονιού, το limoncello είναι το ρόφημα που συνοδεύει λιγκουίνι με μύδια ή ένα ναπολιτάνικο D.O.P. πίτσα στην ακτή Αμάλφι. Αυτό το ποτό προέρχεται από την περιοχή της Καμπανίας, και το prim and proper θα προσφέρει μια γουλιά στους επισκέπτες γνωστούς τους. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι είναι υποχρεωμένοι να γεμίσουν τις τσάντες τους με μπουκάλια από αυτό το ζωντανό ποτό. Αν θεωρείται απεριτίφ ή ρόφημα που απολαμβάνετε πριν ή μετά το φαγητό, είναι πιθανό να παραλείψετε το επιδόρπιο για μερικές ακόμα γουλιές. Το ποτό είναι αρκετά γλυκό και δυνατό με μια διαρκή, απολαυστική γεύση. Το Limoncello παρασκευάζεται παραδοσιακά με λεμόνια Αμάλφι, τα οποία δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμα στο τοπικό παντοπωλείο σας. Τα λεμόνια είναι στο μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ και ενός πεπονιού με πυκνό λευκό κουκούτσι. Αλλά θα αρκεστούμε σε ό,τι είναι διαθέσιμο!
Επαγγελματικές συμβουλές:
- Προγραμματίστε εκ των προτέρων εάν θέλετε ένα μπουκάλι για δώρο για τις γιορτές. Βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα για να αφήσετε το ποτό να πάρει τη γεύση λεμονιού.
- Χωρίς αμφιβολία θα σας περισσέψουν λεμόνια, οπότε η λεμονάδα είναι κατάλληλη για μεσημεριανές γουλιές.
- Χρησιμοποιήστε αγγεία που δεν επηρεάζουν το μείγμα για να φτιάξετε και να αποθηκεύσετε το λιμοντσέλο σας.
- Το μέγεθος του λεμονιού ποικίλλει, επομένως είναι σημαντικό να ζυγίζετε τις φλούδες για να διασφαλίσετε ότι έχετε την τέλεια αναλογία λεμονιού προς ποτό.
- Το ποτό ποικίλλει ανάλογα με τη συνταγή, αλλά χρησιμοποιήσαμε τη βότκα επειδή είναι σε λογικές τιμές και αξιοπρεπή ποιότητα.
Πώς να σερβίρετε:
Αν το φτιάχνετε σπιτικό, σερβίρετέ το κατευθείαν παγωμένο σε ποτήρι λικέρ ή σφηνάκι.
Αποθήκευση:
Αποθηκεύστε το λιμοντσέλο σε σφραγισμένο γυάλινο μπουκάλι ή δοχείο στο ντουλάπι, στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για έως και 6 μήνες.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
16 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ημέρα 20 λεπτά
CAL/SERV:
173
Συστατικά
14 με 16 μέτρια λεμόνια
1 (750 ml) μπουκάλι βότκα
1 φλ. (200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίστε φαρδιές λωρίδες από ξύσμα λεμονιού μέχρι να πάρετε περίπου 170 γρ τρίμμα φλούδας.
Σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, βάζο ή μπολ με καπάκι, συνδυάστε φούδα λεμονιού και βότκα, φροντίζοντας οι λωρίδες της φλούδας να είναι βυθισμένες. Αφήστε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 1 ημέρα ή έως και 4.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, για 5 με 10 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
Σουρώστε το μείγμα της βότκας μέσα από ένα λεπτό κόσκινο σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο ή μπολ. Προσθέστε απλό σιρόπι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζετε το limoncello σε ποτήρια ή το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.