Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του

Όμορφο, ροζ και δροσιστικά γλυκό, το Watermelon Agua Fresca κάνει το πόσιμο νερό να μοιάζει με πάρτι! Είναι τέλεια επιλογή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που το καρπούζι είναι σε περίοδο αιχμής. Χαμηλό σε θερμίδες και υψηλή γεύση, θα νιώθετε σαν να βρίσκεστε σε διακοπές με κάθε γουλιά!

Το κόλπο για να φτιάξετε τέλεια είναι να εμποτίσετε το νερό με φρούτο χωρίς να το μετατρέψετε σε smoothie ή slushie.

Αυτό μπορεί να γίνει ανακατεύοντας το καρπούζι σε δύο παρτίδες, διασφαλίζοντας ότι υπάρχει αρκετή ισχύς μπλέντερ για να έχετε την τέλεια συνοχή.

Τι είναι το Agua Fresca;

Το Agua fresca, που σημαίνει φρέσκο ​​νερό, είναι ένα μη αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από την ανάμειξη φρούτων, δημητριακών, λουλουδιών ή σπόρων με ζάχαρη και νερό.

Είναι ένα ποτό πιο δημοφιλές στο Μεξικό, αλλά σήμερα το φτιάχνουμε στην κουζίνα μας ως υγιεινό υποκατάστατο αυτών των ζαχαρούχων αναψυκτικών και χυμών.

Ποιες είναι οι άλλες γεύσεις Agua Fresca;

Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, αλλά μερικές από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις είναι το αγγούρι, το λεμόνι, το λάιμ, ο ανανάς και το ταμάριντ.

Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά φρέσκα βότανα όπως μέντα ή βασιλικό για να ενισχύσετε πραγματικά τη γεύση!

Πρέπει να στραγγίσω το Agua Fresca;

Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα και ρίξτε πάνω από πάγο για ένα ρόφημα που ξεδιψάει.

Μπορώ να το κάνω αλκοολικό;

OUI bien sur! Το πιο παραδοσιακό θα ήταν μια καλής ποιότητας τεκίλα ("κάκτος από ζύμωση αγαύης" όπως λέμε επιστημονικά), καθώς αυτό το ρόφημα προέρχεται από το Μεξικό. Αλλά το αγαπημένο σας αλκοόλ είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για εσάς!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

5 λεπτά

ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

10 λεπτά

ΜΕΡΙΔΙΕΣ

4 μερίδες

ΘΕΡΜΙΔΕΣ

124

Συστατικά

8 φλιτζάνια καρπούζι χωρίς κουκούτσια κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι κρύο νερό

2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη ή νέκταρ αγαύης

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ ή περισσότερο για γεύση

6 μικρές φέτες καρπούζι για γαρνίρισμα, προαιρετικά

6 σφήνες λάιμ ή ρόδες, για γαρνίρισμα, προαιρετικά

Οδηγίες

Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Για σε μια μεγάλη κανάτα.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια καρπούζι, ½ φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ. Αν θέλετε, περάστε από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Ψύξτε μέχρι το χρόνο σερβιρίσματος. Το στράγγισμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά συνιστάται αν προτιμάτε να είναι εξαιρετικά απαλό. Απλώς στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα.

Για να σερβίρετε, περιχύνετε με παγωμένα ποτήρια και γαρνίρετε με φέτες καρπούζι και φέτες λάιμ, αν θέλετε.

Διατροφικά στοιχεία

Θερμίδες: 124 kcal

Υδατάνθρακες: 32 γρ

Πρωτεΐνη: 2 γρ

Λίπος: 1 γρ

Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ

Νάτριο: 7 mg

Κάλιο: 377 mg

Φυτικές ίνες: 2 γρ

Ζάχαρη: 25 γρ

Βιταμίνη Α: 1747 IU

Βιταμίνη C: 35 mg

Ασβέστιο: 33 mg

Σίδηρος: 1 mg

empty alt

6 βήματα για νόστιμο και σπυρωτό πιλάφι

Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
empty alt

Οδηγός συντήρησης τροφίμων: γιατί μήλα και κρεμμύδια δεν κάνουν μαζί

Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
empty alt

3 υλικά + 3 λεπτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για μια σπιτική ζεστή σοκολάτα!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
empty alt

10 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να διατηρήσεις στην κατάψυξη

Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες

Ας ξεκινήσουμε από αυτό: γιατί να μπεις στη διαδικασία να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Επειδή η φλούδα τους χαλάει την ομοιόμορφη υφή μιας σάλτσας και, επιπλέον, είναι πιο δύσπεπτη.
empty alt

Οι πατατοκεφτέδες αλλιώς

Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ.  Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
empty alt

Κολοκύθι: το απόλυτο superfood του καλοκαιριού

Τρώγονται βραστά ή στον ατμό ως σαλάτα ή ως συνοδευτικό με άλλα χορταρικά – όπως ιδιαίτερα με βλίτα το καλοκαίρι.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top