Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν). Μην παραλείψετε τα καρυκεύματα! Τα αποξηραμένα βότανα, το άρωμα σκόρδου και η πάπρικα εξισορροπούν την κρεμώδη υφή από τη μοτσαρέλα και τη γλυκύτητα του ανανά.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3/4 κουτ. μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός)

1/2 κουτ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή αλεσμένο σκόρδο)

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα (περίπου 2 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 1/2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

4 λεπτά δαχτυλίδια ανανά

1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους

2 κουτ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

chiapll

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα καρυκεύματα, τη γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου (ή αυτό που έχετε αλέσει). Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια-υψηλή θερμότητα, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην κορυφή μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με το μείγμα καρυκεύματος.

Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κοτόπουλου με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας. Τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι ανανά πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα ½ φλιτζανιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Μεταφέρετε σε ένα πυρέξ ή ταψί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με κόκκινο κρεμμύδι και κόλιαντρο πριν το σερβίρετε.

empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Το tip που θα κάνει το ψάρι σου εκπληκτικά γευστικό και τρυφερό

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Το σπιτικό τσάι που μυρίζει σαν γλύκισμα!

Τι καλύτερο, αυτά τα κρύα και σκοτεινά ακόμα απογεύματα του χειμώνα, από ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι που έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου; Η παρακάτω συνταγή θα κάνει την κουζίνα σου να μυρίσει σαν να έχεις ψήσει κάποιο γλυκό! Τι θα χρειαστείς: Ένα κομματάκι φρέσκο τζίντζερ πάχους […]
empty alt

Panettone: Χριστούγεννα με γεύση ιταλική

Αν θέλεις να δώσεις στις διακοπές των Χριστουγέννων λίγο αέρα ιταλικής γιορτινής ατμόσφαιρας, αυτή η κλασική ιταλική συνταγή Panettone είναι η τέλεια ελαφριά, αφράτη νόστιμη συνταγή για το καταφέρεις! Τι είναι το Pannetone Αυτή είναι μια κλασική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο της Ιταλίας και...
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
empty alt

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά
Back To Top