Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν).

Αυτό το εύκολο βραδινό δείπνο ή μεσημεριανό γεύμα με κοτόπουλο αποπνέει καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της Χαβάης (θυμίζει λίγο και την ομώνυμη πίτσα – μείον το ζαμπόν). Μην παραλείψετε τα καρυκεύματα! Τα αποξηραμένα βότανα, το άρωμα σκόρδου και η πάπρικα εξισορροπούν την κρεμώδη υφή από τη μοτσαρέλα και τη γλυκύτητα του ανανά.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3/4 κουτ. μεσογειακά καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, βασιλικός)

1/2 κουτ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κουτ. σκόνη σκόρδου (ή αλεσμένο σκόρδο)

4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα χωρίς πέτσα (περίπου 2 κιλά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 1/2 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

4 λεπτά δαχτυλίδια ανανά

1/4 φλ. κόκκινο κρεμμύδι σε κύβους

2 κουτ. φρεσκοκομμένο κόλιαντρο

chiapll

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα καρυκεύματα, τη γλυκιά πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου (ή αυτό που έχετε αλέσει). Καρυκεύστε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια-υψηλή θερμότητα, βάλτε το λάδι να ζεσταθεί. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στην κορυφή μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και πασπαλίστε με το μείγμα καρυκεύματος.

Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κοτόπουλου με 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και το μεγαλύτερο μέρος της παρμεζάνας. Τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι ανανά πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα ½ φλιτζανιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Μεταφέρετε σε ένα πυρέξ ή ταψί και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου 10 λεπτά.

Γαρνίρετε με κόκκινο κρεμμύδι και κόλιαντρο πριν το σερβίρετε.

empty alt

Ημικρανίες τέλος με σωστή διατροφή

Μην κατηγορείτε τις τροφές που καταναλώνετε για τις ημικρανίες σας. Στο στόμα βρίσκεται η ρίζα του «κακού» και συγκεκριμένα στα βακτήριά του που έχουν την ικανότητα να μετατρέπουν σε νιτρικό οξείδιο μία ομάδα χημικών ουσιών που λέγονται νιτρώδη.
empty alt

Απαγορεύτηκε με νόμο το γρήγορο φαγητό στη Βενετία

Πόσο ρομαντικό είναι να περπατάς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με το ένα σου χέρι να αγκαλιάζει τον αγαπημένο σου και το άλλο να κρατάει ένα… σουβλάκι με γύρο χοιρινό; Μερικά πράγματα είναι (και) θέμα αισθητικής και σεβασμού στην ιστορία.
empty alt

9 τρόποι να κόψεις 500 θερμίδες την ημέρα χωρίς γυμναστική!

Το σωστό το beach bod θέλει θυσίες! Και το ξέρεις καλά αφού κάθε καλοκαίρι, και συγκεκριμένα λίγο καιρό πριν το καλοκαίρι, είναι η περίοδος που σε πιάνει άγχος για τα λίγα παραπανίσια κιλά που πήρες το χειμώνα, για το μικρό «σωσιβιάκι» που εμφανίστηκε στην περιοχή της κοιλιάς […]
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα χωρίς γάλα

Ακόμα και αν απέχεις, για λόγους αλλεργίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείς να απολαύσεις αυτή τη συνταγή για ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας, έμπνευση της Αμερικανίδας food editor Anna Monette Roberts, από το Popsugar.com Η ίδια υποστηρίζει ότι έχει τόσο ωραία...
empty alt

Το απόλυτο burger του καλοκαιριού είναι με σολομό!

Ένα υπέροχο burger είναι κάτι πολύ περισσότερο από βόειο κρέας και αυτά τα μπιφτέκια σολομού 5 αστέρων είναι εδώ για να το αποδείξουν.
empty alt

Μανιτάρια στο γκριλ ή μπάρμπεκιου

Τα μανιτάρια μπορούν να γίνουν μια εξαιρετική πρώτη ύλη στο μπάρμπεκιου ως το τέλειο πιάτο για χορτοφάγους, αλλά θα γίνουν υπέροχη απολαυστική gourmet λιχουδιά όταν μαριναριστούν σε βινεγκρέτ σόγιας, και θα τραβήξουν την προσοχή και των κρεατοφάγων.
empty alt

Καρπούζι Agua Fresca – ό,τι πιο καλοκαιρινό και δροσερό

Όλοι ξέρουμε ότι τίποτα δεν μας ξεδιψάει όσο το παγωμένο καρπούζι – απόλαυσε εδώ μια υπέροχη υγρή εκδοχή του
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top