Το ιδανικό πιάτο για να συνοδεύσεις μια βραδιά Game of Thrones
Πληροφορίες
Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα.
Ένας σωστός φαν του Game of Thrones οφείλει να συνοδεύει την παρακολούθηση της αγαπημένης του σειράς με τα κατάλληλα εδέσματα. Πλέον μπορεί να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο θεματικό μενού, χάρη στο επίσημο βιβλίο μαγειρικής του GoT με τίτλο «A Feast of Ice and Fire» (μπορείς να το βρεις εδώ). Από τα αγαπημένα κέικ λεμονιού της Sansa μέχρι το κουνέλι σε κόκκινη σάλτσα με μπαχαρικά, αυτά είναι τα πιάτα που θα απολάμβανες και στο King’s Landing.
Μια από τις πιο απλές επιλογές του βιβλίου είναι μια συνταγή σαλάτας του 14ου αιώνα, η επονομαζόμενη «σαλάτα της Sansa», με όλα τα υλικά σε αρμονία υφής και αισθητικής. Φτιάξε την ως ένα ελαφρύ δείπνο που θα απολαύσεις μαζί με το Game of Thrones – ή πάρε τη μαζί σου στη δουλειά, και την ώρα του σερβιρίσματος απλώς πρόσθεσε το ντρέσινγκ.
Τι θα χρειαστείς;
7 φλιτζ. σπανάκι baby
1 φλιτζ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
1 φλιτζ. δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζ. καραμελωμένα καρύδια
½ φλιτζ. λεμονόχορτο σε λεπτές φέτες
½ φλιτζ. βιολέτες ή άλλα βρώσιμα άνθη (προαιρετικά)
Κάποιο γλυκό ντρέσινγκ (π.χ. μπαλσάμικο με μέλι)
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις το σπανάκι, το δυόσμο, τα δαμάσκηνα, τα καρύδια και το λεμονόχορτο σε ένα μεγάλο μπολ. Τα βρώσιμα άνθη μπορείς να τα προσθέσεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ή ως γαρνιτούρα στο τέλος. Περιχύνεις τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρεις.
Το πιλάφι όταν δεν είναι επιτυχημένο μπορεί να βγει άνοστο, μονότονο, νοσοκομειακό. Αν όμως ξέρεις πώς φτιάχνεται, μπορεί να αναδειχθεί ακόμα και στον πρωταγωνιστή ενός τραπεζιού.
Το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).
Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
Το γνώριζες ότι μπορείς να διατηρήσεις σχεδόν τα πάντα στην κατάψυξη, μαγειρεμένα ή μη, ώστε να έχεις πάντα αποθέματα στην κουζίνα σου και να ελαχιστοποιήσεις τη σπατάλη τροφίμων που δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις εγκαίρως; Ακολουθεί μια λίστα με δέκα μόνο από τις τροφές που αντέχουν σε πολύ […]
Ας ξεκινήσουμε από αυτό: γιατί να μπεις στη διαδικασία να ξεφλουδίσεις τις ντομάτες που θα χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Επειδή η φλούδα τους χαλάει την ομοιόμορφη υφή μιας σάλτσας και, επιπλέον, είναι πιο δύσπεπτη.
Αυτή η εύκολη συνταγή μετατρέπει αυτές τις «λυπημένες πατάτες» που έχουν απομείνει σε κάτι ΜΑΓΙΚΟ. Είτε πρόκειται για υπολείμματα πουρέ ή πατάτας οποιαδήποτε μορφής, το άμυλο είναι ένα υλικό που μπορεί εύκολα να μεταποιηθεί και να μεταμορφωθεί πρώτης τάξεως πατατοκεφτέ ή αλλιώς σε τηγανιτές...
Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες...