Λίγο ακόμα καλοκαίρι στο πιάτο σου

Αυτό είναι το τέλειο πιάτο για να βάλετε στο τέλος της καλοκαιρινής γαστρονομίας ή να το συνδυάσετε για ένα μαγείρεμα στις αρχές του φθινοπώρου. Απλά μην ξεχνάτε αυτό το λίγο λεμόνι και τον βασιλικό στο τέλος! Τα λαμπερά εσπεριδοειδή και η ποώδης φύση βοηθούν πραγματικά στη ολοκλήρωση του πιάτου.

Αποδόσεις: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα

Θερμίδες/Μερίδα: 471

Συστατικά

Αλάτι

1 συσκευασία νιόκι

1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο στα τέταρτα κατά μήκος και κομμένο σε κομμάτια 1/2"

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φέτες χοντροκομμένο μπέικον, κομμένο σε λωρίδες 1/2"

1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 φλ. σπόροι καλαμποκιού, ξεπαγωμένοι και στεγνωμένοι αν καταψυχθούν

1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

3 κ.σ. βούτυρο

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζετ και αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Αδειάζετε όλα εκτός από περίπου 1 κουταλιά της σούπας λίπος μπέικον από το τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και οι πιπεριές, περίπου 7 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε το καλαμπόκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τα κρατημένα νιόκι και το βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τα κολοκυθάκια και τα τρία τέταρτα του μπέικον.

Βήμα 6

Μοιράζετε το μείγμα νιόκι σε μπολ. Από πάνω ρίχνετε τον βασιλικό και το υπόλοιπο μπέικον.

empty alt

Το μυστικό της σοκολάτας

Βάλτε λίγη σοκολάτα στη ζωή σας αν θέλετε να αποδίδει ο εγκέφαλός σας στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, λέει νέα, διεθνής μελέτη που επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκεφαλικές λειτουργίες βελτιώνονται με την συστηματική κατανάλωση σοκολάτας – άσχετα με την ηλικία και άλλες παραμέτρους του τρόπους ζωής και την […]
empty alt

Η Παραδοσιακή κουζίνα της Δράμας.

Η περιοχή της Δράμας χαρακτηρίζεται χωρικά από την ιδιομορφία του εδάφους – μια πεδιάδα περιτριγυρισμένη από τρία βουνά, το Παγγαίο, το Φαλακρό και το Μενοίκιο – τον πλούσιο Νέστο και τους παραποτάμους του, από τις έντονες τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, και πολιτιστικά από τις έντονες...
empty alt

Γιατί αφήνουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι πριν από το μαγείρεμα;

Αφού κόψεις τις μελιτζάνες, τις αφήνεις για λίγο στο αλάτι προτού τις μαγειρέψεις. Γιατί; Επειδή έτσι έχεις μάθει να κάνεις, από τη γιαγιά, τη μαμά ή την αδερφή σου.
empty alt

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη;

Είναι αλήθεια ότι η Κόκα-Κόλα κάποτε περιείχε κοκαΐνη; Γιατί οι τηγανιτές πατάτες όταν κρυώνουν γίνονται τόσο αηδιαστικές; Για ποιο λόγο ο καφές βοηθάει στις κενώσεις; Διαχώρισε τους μύθους από τα γεγονότα και βρες τις απαντήσεις στις απορίες σου παρακολουθώντας το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο...
empty alt

Πώς θα κάνεις τα πάντα τουρσί σε χρόνο-ρεκόρ

Το μυστικό μιας Σουηδής σεφ θα σου λύσει τα χέρια και θα σε βοηθήσει να μειώσεις δραστικά τα αποφάγια που καταλήγουν στον κάδο των απορριμμάτων σου.
empty alt

Σπιτικές μπάρες δημητριακών – γεύση κι ενέργεια στο max!

Ποιος δεν λατρεύει τις μπάρες δημητριακών; Οι συγκεκριμένες είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξεις στο σπίτι, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείς να ελέγξεις τι περιέχουν! Μπορείς σε αυτήν τη συνταγή να χρησιμοποιήσεις ό,τι προτιμάς – τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.
empty alt

Γεμιστά μανιτάρια – θεϊκή απόλαυση

Τα γεμιστά μανιτάρια υπάρχουν από τα τέλη του 19ου αιώνα ή τις αρχές του 20ού αιώνα, ανάλογα με το ποιος διεκδικεί την πατρίδα τους.
empty alt

Πένες με κοτόπουλο σε ελαφριά κι υγιεινή εκδοχή

Οι comfort food συνταγές μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν πρoσέχετ, μετράτε θερμίδες ή θέλετε να χάσετε/διατηρήσετε βάρος, αλλά μπορούν 100% να αποτελούν μέρος της υγιεινής διατροφής σας.
Back To Top