Μια εύκολη κι απολαυστική συνταγή

Για εκείνες τις φορές που θέλετε κάτι λαχταριστό αλλά χωρίς πολύ κόπο, αυτή τη συνταγή σας λύνει τα χέρια και σας χορταίνει απολαυστικά. Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να φτάσει στο τραπέζι, αλλά τον περισσότερο χρόνο θα κάθεστε, καθώς το κοτόπουλο ψήνεται στο φούρνο. Έχετε την ευκολία να μαγειρέψετε τόσο το κοτόπουλο όσο και τις πιπεριές σε ένα πιάτο, αλλά με την πρόσθετη γεύση και τη φανταχτερή αίσθηση από μια γέμιση κρέμας θυμαριού και πολύχρωμες γλυκές πιπεριές από κάτω.

Το κοτόπουλο δεν είναι μόνο γεμιστό με τυρί κρέμα, αλλά ολοκληρώνεται με ακόμα περισσότερο τυρί κρέμα για να βοηθήσει το κοτόπουλο να παραμείνει υγρό χωρίς να χρειάζεται να περιμένει πολύ για το μαρινάρισμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχα ψημένο πιάτο με στήθος κοτόπουλου και πιπεριές με εξαιρετικό χρώμα και γεύση. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το πιάτο μόνο του, αλλά οι πλευρικές επιλογές είναι ατελείωτες, μερικά από τα αγαπημένα μας είναι ο πουρές πατάτας και τα ψητά πράσινα φασόλια.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

35 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 5 λεπτά

CAL/SERV:

526

Συστατικά

400 γρ μίνι γλυκοπιπεριές, ξεσποριασμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες

1 (230 γρ.) μπλοκ τυρί κρέμα

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού και άλλα για το σερβίρισμα

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 (200- 250 γρ.) στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

2 κ.σ. καρύκευμα Cajun

60 γρ τυρί, τριμμένο, της αρεσκείας σας (ιδανικά με πιπέρι ή λίγο πικάντικο)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200º. Στρώνουμε πιπεριές στον πάτο ενός ταψιού 13" x 9".

Βήμα 2

Κόψτε το μπλοκ τυριού κρέμα στη μέση σταυρωτά. Κόψτε το ένα μισό σε 8 ορθογώνιες φέτες. Αφήνετε στην άκρη. Μεταφέρετε το υπόλοιπο μισό σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε να ενωθούν.

Βήμα 3

Σε ένα ξύλο κοπής, στεγνώστε το κοτόπουλο. Κόψτε μια σχισμή στην πιο παχιά, μακριά πλευρά κάθε στήθους, προσέχοντας να μην κόψετε μέχρι το τέλος. Γεμίστε με μείγμα τυριού κρέμα και στη συνέχεια σφραγίστε καλά με τα δάχτυλά σας. Πασπαλίστε έξω από το κοτόπουλο με καρυκεύματα Cajun.

Βήμα 4

Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τις πιπεριές στο ταψί. Γεμίστε κάθε στήθος με κρατημένες 2 φέτες τυρί κρέμα. Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.

Βήμα 5

Ψήστε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης τοποθετημένο στο παχύτερο μέρος καταγράφει 165°, περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 6

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνετε πιπεριές και χυμούς. Πασπαλίζετε με φύλλα θυμαριού.

empty alt

Πώς θα καταλάβω ότι το κοτόπουλο έχει γίνει;

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον σοβαροί λόγοι για τους οποίους δεν τρώμε ποτέ μισοψημένο το κοτόπουλο: ο ένας, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η γεύση και η λαστιχένια υφή του και ο δεύτερος, και σημαντικότερος, επειδή μπορεί να περιέχει παθογόνους μικροοργανισμούς όπως η σαλμονέλα, υπεύθυνη για σοβαρές...
empty alt

Τα φρούτα και τα λαχανικά του Μάη

Διανύουμε τον «κερασάρη» ή «πράσινο» μήνα, όπως λέγεται. Στην έναρξή του γιορτάζουμε την ανθοφορία, την καρποφορία, τη φύση.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Φτιάξε τέλεια ποσέ αυγά βήμα βήμα

Αν σου αρέσει το αυγό, θα λατρέψεις τα ποσέ. Αρκεί να σου πετύχουν: να καταφέρεις να συνδυάσεις το λευκό ασπράδι με ένα ρευστό, κρεμώδη κρόκο.
empty alt

Κινηματογραφικοί ήρωες κινουμένων σχεδίων στο πιάτο σας!

  Πριν δύο χρόνια λατρέψαμε το Bao γιατί εκτός από το Όσκαρ καλύτερης παιδικής ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων πήρα δικαίως και το «όσκαρ» μητρότητας της καρδιάς μας.
empty alt

Ξέχνα το δίλημμα «λευκό ή κόκκινο» – το πορτοκαλί κρασί αλλάζει τα δεδομένα

Ήδη διάσημο στην Ιταλία, τη Νότια Αφρική, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ανατολική Ευρώπη, το πορτοκαλί κρασί είναι το τελευταίο hit παγκοσμίως, με τις αναζητήσεις για την τη ζήτησή του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 400% από πέρυσι.
empty alt

Λευκό Χριστουγεννιάτικο Μοχίτο

Tis the season to be jolly με ένα εορταστικό κοκτέιλ
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top