Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες;

Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος. Το τελευταίο παγώνει μέσα στο ψυγείο και αρχίζει να μαλακώνει όταν το βγάζεις και το αφήνεις στον πάγκο της κουζίνας σου, να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ποια θερμοκρασία όμως αρχίζει να λιώνει κάθε είδος τυριού;

Μαλακά, υγρά τυριά όπως η μοτσαρέλα: γύρω στους 55 βαθμούς Κελσίου.

Μετρίως μαλακά τυριά όπως το τσένταρ: γύρω στους 65 βαθμούς Κελσίου.

Σκληρά, ξηρά τυριά όπως το Πεκορίνο Ρομάνο: γύρω στους 80 βαθμούς Κελσίου.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο φρέσκο είναι ένα τυρί, βλέπε μοτσαρέλα ή γκούντα, τόσο πιο εύκολα λιώνει. Τα παλαιωμένα τυριά από την άλλη, όπως η Παρμεζάνα, αντιστέκονται στην τήξη και γι’ αυτό μπορεί να είναι τέλεια για να τα τρίψεις π.χ. σε μια μακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό ή να τα προσθέσεις σε πολύ λεπτές φέτες σε μια σαλάτα, αλλά δεν ενδείκνυνται, για παράδειγμα, για να τα χρησιμοποιήσεις στην πίτσα ή σε ένα τοστ.

empty alt

Οδηγός σούπα: Το απόλυτο comfort food!

Τι γεύση έχει το…. κρυολόγημα; «Γεύση»; Ναι, γεύση. Αν είστε μαμά, πείτε γρήγορα το πρώτο φαγητό που θα φτιάχνατε για τον κρυολογημένο της οικογένειας.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Καλώς ήρθες, μελιτζάνα!

Οι μελιτζάνες δεν γίνονται μόνο μπριάμ ή τηγανιτές ή ψητές. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικοί τρόποι να τις απολαύσεις, αναδεικνύοντας τη νοστιμιά και το άρωμά τους.
empty alt

Γευστικό ταξίδι με προορισμό τη μεξικάνικη κουζίνα!

  Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Pasta time με γεμιστά κοχύλια

Αυτά τα κοχύλια δεν είναι θαλασσινά, αλλά είναι σούπερ κρεμώδη και τυρένια!
empty alt

Νόστιμο μπανανόψωμο χωρίς γλουτένη

Και το μόνο που θα λείπει από αυτή την απολαυστική συνταγή θα είναι μόνο η γλουτένη
empty alt

Απολαυστική συνταγή Massaman Curry

Γευστικό ταξίδι στην ταϊλανδέζικη, ινδική και μαλαισιανή κουζίνα
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top