Όσον αφορά τις ζεστές, τις comfort food επιλογές, οι σούπες παίρνουν το προβάδισμα. Αυτό είναι γεμάτο καλούδια όπως μπέικον, γαρίδες, πατάτες και καλαμπόκι. Είναι μια φυσική ομορφιά που κάνει ένα τέλειο γεύμα.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 25 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
6 φέτες μπέικον, κομμένες σε κομμάτια 1″
1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες, καθαρισμένες και με κομμένη ουρά
1 κουτ. πάπρικα
1/4 κουτ. κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
2 κ.σ. νερό
1 κιλό baby πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
1 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
3 κ.σ. κατεψυγμένο καλαμπόκι (ή κονσέρβα)
1 φλ. κρέμα γάλακτος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζετε τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να γίνουν τραγανά. Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε από την κατσαρόλα και το βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τις γαρίδες. Καρυκεύετε με πάπρικα, καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να γίνει αδιαφανές, 2 λεπτά. Βγάζετε από την κατσαρόλα και τις διατηρείτε ζεστές.
Στην ίδια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμα.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί καλά το κρεμμύδι. Ρίχνετε σιγά σιγά το ζωμό. Προσθέστε νερό, τις πατάτες και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 15 λεπτά.
Προσθέστε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε το μπέικον και τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν, για 5 λεπτά.