Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.

 

Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

αλάτι

1 κιλό μακαρόνια

2 φλ. σάλτσα πίτσας

2 φλ. μοτσαρέλα, χωρισμένη

1 φλ. Παρμεζάνα, χωρισμένη

1/4 φλ. μίνι πεπερόνι μέσα, και άλλα τόσα για επικάλυψη

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/4 φλ. ελιές

1 κουτ. ρίγανη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, για γαρνιτούρα

pizzaspa2

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα μακαρόνια μέχρι να παραμείνουν αρκετά al dente, περίπου 8 λεπτά. Στραγγίστε και ρίξτε ξανά στην κατσαρόλα.

Προσθέστε τη σάλτσα πίτσας (έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή φρεσκοτριμμένη ντομάτα με μυρωδικά), 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, πεπερόνι, πιπεριά, ελιές και ρίγανη. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί. Επικαλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και προσθέστε μίνι πεπερόνι σε μια στρώση επικάλυψης. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και αρχίζει να γίνεται χρυσό στην κορυφή, περίπου 30 λεπτά. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Εναλλακτικές: Μπορείτε να δοκιμάσετε με τον ίδιο περίπου τρόπο και με τις άλλες αγαπημένες σας εκδοχές ζυμαρικών, με άσπρη σάλτσα, 4 τυριά, καρμπονάρα, ή ακόμα και με κεφτεδάκια… ή σάλτσα με κιμά… Αντί για σπαγγέτι μπορείτε να δοκιμάσετε και με άλλα ζυμαρικά, όπως πένες ή βίδες…

Επιπλέον μπορείτε να παίξετε και με τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Να προσθέσετε μανιτάρια, άλλα είδη τυριών και αλλαντικών, κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι ή ακόμα και ανανά ή αντζούγιες… με λίγα λόγια ό,τι τραβάει η όρεξή σας ή η όρεξη των παιδιών!

 

empty alt

Πολύτιμα δημητριακά

Οι άνθρωποι που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες από δημητριακά ολικής άλεσης διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια ή καρκίνο, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη ανάλυση.
empty alt

Πώς θα φέρεις γρήγορα τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα στα κέικ, όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καλό είναι να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά μπορεί να μη δέσει καλά η ζύμη.
empty alt

Βρώσιμο γκλίτερ: πόσο ασφαλής είναι η νέα τάση στο Instagram;

Μια από τις πιο δυνατές αλλά και αμφιλεγόμενες τάσεις του 2018; Το βρώσιμο γκλίτερ, που διακοσμεί τα πάντα, από μπισκότα μέχρι πίτσες! Μπορούμε όμως να την υιοθετήσουμε άφοβα; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
empty alt

Το κόλπο για να καρυκεύεις πάντα ομοιόμορφα το φαγητό σου

Όσο κι αν προσπαθείς να καρυκεύσεις ομοιόμορφα ένα φαγητό, πάντα καταλήγουν κάποια κομμάτια π.χ. πιο αλατισμένα και άλλα άγευστα; Ακολούθησε το κόλπο που προτείνει η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Dorie Greenspan, με πιο πρόσφατη έκδοσή της το «Everyday Dorie: The Way I Cook».
empty alt

Αυτό είναι το γρηγορότερο (μαγειρεμένο) γεύμα που υπάρχει!

Τώρα πια δεν έχεις δικαιολογία «δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω». Ιδιαίτερα αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί η παρακάτω συνταγή ομελέτας σε φλιτζάνι είναι έτοιμη μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Πάστα φλώρα κεράσι

Το να αφιερώσετε χρόνο για να φτιάξετε τη δική σας γέμιση στην πάστα φλώρα κεράσι είναι κάτι που σίγουρα αξίζει τον κόπο.
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
Back To Top