Ο χαλβάς είναι μια μεσο-Ανατολική λιχουδιά από ταχίνι που μοιάζει με το φοντάν, αλλά πολύ καλύτερος και πιο υγιεινός! Ο χαλβάς, που έχει την τιμητική του τις μέρες της νηστείας και ειδικά τη Σαρακοστή, μπορεί να έχει ως βάση του το αλεύρι ή το ταχίνι και η […]

Ο χαλβάς είναι μια μεσο-Ανατολική λιχουδιά από ταχίνι που μοιάζει με το φοντάν, αλλά πολύ καλύτερος και πιο υγιεινός! Ο χαλβάς, που έχει την τιμητική του τις μέρες της νηστείας και ειδικά τη Σαρακοστή, μπορεί να έχει ως βάση του το αλεύρι ή το ταχίνι και η πρότασή μας είναι φτιαγμένη με ταχίνι. Είναι πάντα καλό να έχετε ένα επιδόρπιο χωρίς γλουτένη στη διάθεσή σας! Ο χαλβάς είναι λιγότερο γλυκός από το φοντάν και έχει μια απολαυστική υφή που λιώνει στο στόμα. Προσέξτε να μην σας αναδευτεί υπερβολικά γιατί μπορεί να βγει θρυμματισμένος και να μην συγκρατείται πολύ καλά. Πρέπει να ανακατεύετε αρκετά καλά πριν να συμπυκνωθεί το μείγμα.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές γεύσεις χαλβά και πολλά υλικά μπορούν να ανακατευτούν σε μείγμα ταχίνι για διασκεδαστικές διαφορετικές παραλλαγές. Παρέχουμε μια βασική συνταγή, η οποία είναι υπέροχη, καθώς και τρόπους για να την αλλάξετε και να φτιάξετε σοκολάτα, καφέ ή φιστίκι χαλβά. Καλή τύχη επιλέγοντας το αγαπημένο σας!

ΥΛΙΚΑ:

20 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

3 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. Ταχίνι

3/4 κουτ. αλάτι

1 1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1/3 φλ. νερό

1 κάψουλα βανίλιας (ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ

3/4 γ. φρυγανισμένα φιστίκια

1/2 κουτ. κάρδαμο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα

ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΧΑΛΒΑ

1/4 φλ. δυνατό καφέ

halva

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλύψτε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ με διάφανη μεμβράνη ή χρησιμοποιήστε μια φόρμα σιλικόνης.

Τοποθετήστε ταχίνι και αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Τοποθετήστε μια πετσέτα κουζίνας κάτω από το μπολ – αυτό θα σας βοηθήσει όταν ανακατεύετε.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, συνδυάστε ζάχαρη, νερό και βανίλια. Εάν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα βανίλιας, προσθέστε το στο μείγμα ταχίνι. Ανακατέψτε το, μετά χωρίς πολλή ανάδευση, ανεβάστε λίγο τη θερμοκρασία. Χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη βούρτσα ζύμης ή μια σπάτουλα σιλικόνης για να μαζέψετε τις πλευρές του σκεύους καθώς σχηματίζονται κρύσταλλοι ζάχαρης.

Μόλις το μείγμα θερμανθεί στους 118 ° (αν δεν έχετε θερμόμετρο για να ελέγξετε τη θερμοκρασία, ρίξτε λίγη καυτή καραμέλα (σταγόνες) σε ένα πιάτο με νερό. Αν οι σταγόνες γίνουν σαν μαλακή καραμέλα όταν τις πιάσεις στα δάχτυλα σου τότε είναι έτοιμη η καραμέλα), ρίξτε προσεκτικά και σιγά σιγά το σιρόπι στο μείγμα ταχίνι ενώ ανακατεύετε και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστεί πλήρως και να συμπυκνωθεί το μείγμα. Προσέξτε να μην ανακατεύετε υπερβολικά αφού πυκνώσει, γιατί ο χαλβάς μπορεί να γίνει πολύ εύθραυστος.

Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά ψύξτε μέχρι να κρυώσει, τουλάχιστον 3 ώρες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΛΒΑ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙ:

Προσθέστε κάρδαμο στο μείγμα ταχίνι. Αφού προσθέσετε μείγμα ζάχαρης στο ταχίνι, προσθέστε ½ φλιτζάνι φιστίκια.

Ρίξτε το μείγμα σε φόρμα με υπόλοιπα φιστίκια ¼ φλιτζανιού, πιέζοντάς τα και ψύξτε μέχρι να κρυώσει, τουλάχιστον 3 ώρες.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:

Αφού ανακατέψετε το μείγμα ζάχαρης στο ταχίνι, προσθέστε σοκολάτα στο μπολ και αφήστε το να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε απαλά τη σοκολάτα δημιουργώντας ραβδώσεις.

Ρίχνουμε σε φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, τουλάχιστον 3 ώρες.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΚΑΦΕ:

Προσθέστε καφέ στο ταχίνι με αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.

Ζεσταίνουμε και προσθέτουμε μείγμα ζάχαρης σύμφωνα με τις οδηγίες.

empty alt

Τα 4 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε με το κοτόπουλο στήθος

Είναι οικονομικό, ψήνεται γρήγορα και μπορεί να γίνει πάρα πολύ νόστιμο. Αρκεί να μην κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.
empty alt

Μένουμε σπίτι και κάνουμε μαθήματα μαγειρικής από το youtube

Εξοικειωθείτε με τα μαγειρικά σας σκεύη αλλά και όρους της μαγειρικής παρακολουθώντας μαθήματα στο youtube – ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή έχετε έλλειψη από συγκεκριμένα υλικά, η ενασχόληση με τα μαθήματα μαγειρικής θα γεμίσει ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σας και θα κάνει καλό και […]
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
empty alt

Τεμπέλικοι λαχανοντολμάδες στον φούρνο

Αυτή η συνταγή έχει όλα τα στοιχεία από τους αγαπημένους λαχανοντολμάδες – μοσχαρίσιο κρέας, κρεμμύδι και ρύζι μαγειρεμένα σε σάλτσα ντομάτας – και παραλείπει τη φασαρία του τυλίγματος (ιδανικό επίσης για όσους δεν αγαπούν το αυγολέμονο).
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικά τσιπς καρότου στο φούρνο

Αναζητάτε έναν υγιεινό τρόπο να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας για σνακ; Αυτή η συνταγή 5 συστατικών για τσιπς καρότου είναι τόσο εύκολο να γίνει για νόστιμο, ευχάριστο σνακ! Αυτά τα τσιπ είναι χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη, vegan και μπορούν να είναι έτοιμα σε λιγότερο από μισή ώρα.
empty alt

Μπέικον + αβοκάντο = βόμβα απόλαυσης

Ποτέ το γουακαμόλε δεν βρήκε πιο ταιριαστό συνδυασμό
empty alt

Key Lime Mojitos: το ποτό που φέρνει πιο γρήγορα το καλοκαίρι

Ξεκλείδωσε όμορφες στιγμές με αυτό το υπέροχο κοκτέιλ
Back To Top