Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα. Ο ίδιος τα παραβράζει επίτηδες, μέχρι να μαλακώσουν «σε σημείο που διαλύονται». Στη συνέχεια, απλά τα χτυπάς με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μούλτι μέχρι να γίνουν πουρές.

Τι κάνεις όμως αν δεν έχεις τόσο χρόνο στη διάθεσή σου; Υπάρχει και μια πιο γρήγορη λύση.

Παίρνεις ρεβίθια κονσέρβας, τα βάζεις στην κατσαρόλα με νερό, τα αφήνεις να πάρουν μία βράση και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να διαλύονται, σύμφωνα με τις οδηγίες του σεφ. Τα στραγγίζεις και μετά τα χτυπάς στο μούλτι με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνουν πουρές. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν εξίσου καλό.

Το μυστικό όταν χρησιμοποιείς ρεβίθια κονσέρβας; Ίσως χρειαστεί να μειώσεις την ποσότητα των υγρών που θα προσθέσεις στη συνταγή, καθώς έχουν υψηλότερο επίπεδο υγρασίας από τα ξερά.

empty alt

Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το τηγάνισμα;

Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη ότι γενικά το τηγάνισμα και η κατανάλωση τηγανητών φαγητών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
empty alt

Τα λαχανικά που δεν είχες σκεφτεί να ψήσεις μέχρι τώρα

Τα καημένα τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Πάντα βρίσκονται ψιλοκομμένα σε σαλάτες, σούπες και μαγειρευτά, σε ρόλο κομπάρσου. Το ήξερες όμως ότι αξίζει να τα αναβαθμίσεις; Ναι, μπορείς ακόμα και να τα ψήσεις στο γκριλ.
empty alt

Οι βασικοί κανόνες για να φτιάξεις ένα ζωμό

Θεωρητικά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα ζωμό, που θα χρησιμοποιήσεις σε σούπες αλλά και μαγειρευτά. Απλά «πετάς» στην κατσαρόλα όποια υλικά έχεις και τα αφήνεις να σιγοβράσουν μαζί με μπαχαρικά, σωστά; Στην πράξη όμως, αν θέλεις να φτιάξεις έναν αληθινά νόστιμο ζωμό και με απολαυστική υφή, πρέπει […]
empty alt

Οδηγός: Οι τροφές που εκτοξεύουν τη λίμπιντο

Το γεύμα είναι και στην εποχή μας ένα συνηθισμένο, αν και όχι πάντα πετυχημένο, πρελούδιο του έρωτα.
empty alt

3 υλικά + 3 λεπτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για μια σπιτική ζεστή σοκολάτα!

Υπάρχουν άπειρες συνταγές ζεστής σοκολάτας, π.χ. με μπαχαρικά, κονιάκ και λικέρ, όμως μια πολύ απλή και εγγυημένα επιτυχημένη βασίζεται στην εξής απλή λογική: ανακατεύεις γάλα με την μπάρα σοκολάτας της επιλογής σου και προσθέτεις μαρσμέλοου.
empty alt

Στην κουζίνα… με την Eva Longoria

Ώρα να δοκιμάσεις τη συνταγή της για τη «Σούπα Tortilla»
empty alt

Λεμονάτες γαρίδες με άρωμα σκόρδου

Ανάλαφρες κι αρωματικές, ταιριάζουν ιδανικά στο καλοκαίρι
empty alt

Και το Όσκαρ καλύτερου κοκτέιλ πάει… στο Golden Nights

Όσο όλοι περιμένουν να δουν ποιες διασημότητες παίρνουν βραβεία στα Όσκαρ αυτή την Κυριακή, ο Wolfgang Puck θα είναι απασχολημένος με την προετοιμασία του φαγητού για το διάσημο after πάρτι του Governor's Ball, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 1995. Φέτος, ωστόσο, ο Puck θα έχει επίσης μαζί του τον...
Back To Top