Έχει υπερβολική ζέστη για να μπεις στη διαδικασία να μαγειρέψεις, αλλά δεν θέλεις να φας για μεσημεριανό (μία ακόμα) σαλάτα; Ψήσε μία πατάτα στο φούρνο. Για να το κάνεις, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.
Τι θα χρειαστείς;
1 μέτρια πατάτα ανά άτομο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μπαχαρικά της επιλογής σου (π.χ. θυμάρι, δεντρολίβανο)
Πώς θα τη φτιάξεις;
1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Πλένεις την πατάτα κάτω από τρεχούμενο νερό ενώ τρίβεις τη φλούδα να απομακρυνθούν όλες οι ακαθαρσίες.
3. Περιχύνεις την πατάτα με λίγο ελαιόλαδο. Ιδανικά, λαδώνεις με πινελάκι.
4. Αλατοπιπερώνεις γενναιόδωρα την πατάτα από όλες τις πλευρές.
5. Την τρυπάς σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, επιτρέποντας έτσι στον ατμό να δραπετεύσει από το εσωτερικό της την ώρα του ψησίματος.
6. Ψήνεις την πατάτα: Την τοποθετείς κατευθείαν στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει με αλουμινόχαρτο και την αφήνεις να ψηθεί για περίπου μία ώρα, γυρίζοντάς την ανά 20 λεπτά και ελέγχοντας με ένα πιρούνι αν έχει γίνει. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη όταν εξωτερικά έχει στεγνώσει και εσωτερικά έχει μαλακώσει εντελώς.
Extra tips:
-Για να μειώσεις το χρόνο ψησίματος, βάλε την αρχικά για 3-4 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων.
-Αν θέλεις τη φλούδα πιο μαλακή, τυλίγεις την πατάτα σε αλουμινόχαρτο πριν από το ψήσιμο.