Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.

Ποιος είναι ο πιο πρακτικός τρόπος να καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα μυρωδάτα αυτά και γευστικά φρούτα εποχής; Εξαρτάται από το πόσο ώριμα είναι, σύμφωνα με ένα μίνι οδηγό του περιοδικού Cook’s Illustrated.

Αν είναι σφιχτά: Χρησιμοποίησε έναν αποφλοιωτή λαχανικών (peeler) για να απομακρύνεις τη φλούδα στο πάνω μέρος και στη βάση τους. Στη συνέχεια τράβηξε και αφαίρεσε την υπόλοιπη φλούδα με το χέρι.

Αν είναι μαλακά και πολύ ώριμα: Χάραξε ένα ρηχό σταυρό στο πάνω μέρος κάθε ροδάκινου. Βύθισέ τα, λίγα τη φορά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Μετάφερέ τα αμέσως μετά σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό, μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείς να τα κρατήσεις με γυμνά χέρια. Στη συνέχεια, ξεφλούδισέ τα με τα χέρια,  χρησιμοποιώντας μαχαίρι μόνο για επίμονα σημεία.

Για να αφαιρέσεις τα κουκούτσια: Κόψε κάθε ροδάκινο στη μέση, φτάνοντας το μαχαίρι μέχρι τον πυρήνα. Πιάσε τα δύο «ημισφαίρια», ένα με κάθε χέρι, και τράβηξέ τα μαλακά, μέχρι το ένα να αποκολληθεί από το κουκούτσι. Χρησιμοποίησε μαχαίρι μόνο για τα επίμονα σημεία, που δεν ξεκολλούν με τίποτα.

empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Ποια διαφορά έχει η σαμπάνια από τον αφρώδη οίνο;

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κάποια κρασιά αποκαλούνται αφρώδεις οίνοι και άλλα σαμπάνιες. Στην πραγματικότητα και τα δύο είναι ανθρακούχο κρασί, που περιέχει φυσαλίδες από διοξείδιο του άνθρακα.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Ο πιο εύκολος τρόπος να αποστειρώσεις βάζα για σπιτικά γλυκά και μαρμελάδες

Αν ετοιμάζεσαι να φτιάξεις στο σπίτι γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα, καλό είναι, για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του, να αποστειρώσεις τα γυάλινα δοχεία όπου σκοπεύεις να το αποθηκεύσεις.
empty alt

Tis the season to be jolly-cocktail

Μια συνταγή που θα σε βάλει σε εορταστικό spirit
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
Back To Top