Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση. Εκτός από του ότι συνδυάζει μερικά αξιοσημείωτα συστατικά, αυτή είναι μια συνταγή στην οποία επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας το κάνει εξαιρετικά κρεμώδες και πλούσιο, αν δεν θες να χρησιμοποιήσεις γαλακτοκομικά. Μόνο μια κουταλιά της σος ψαριού προσθέτει βάθος και κάνει αυτή τη σούπα να αισθάνεται πολύ πιο ξεχωριστή. Ένα πασπάλισμα με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο στο τέλος δένει σε όλες τις γεύσεις και την κάνει να φαίνεται εξαιρετικά ελκυστική. Θέλετε να αναβαθμίσετε ακόμη περισσότερο την παρουσίαση; Προσθέστε τραγανά τηγανητά ασκαλώνια και λάδι τσίλι για το τελευταίο φιλί του σεφ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 35 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. λάδι καρύδας ή άλλο ουδέτερο λάδι

1 κομμάτι φρέσκου τζίντζερ 4, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο

1 μικρό ασκαλώνιο, χοντροκομμένο

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κιλά καρότα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα

1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι

2 1/4 γ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

1 κονσέρβα γάλα καρύδας, χωρίς ζάχαρη, πλήρες σε λιπαρά

1 κ.σ. σος ψαριού

Αλάτι

Ξύσμα και χυμό από μισό λάιμ

Ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα

carrotgi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το τζίντζερ, τα ασκαλώνια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και την πάστα κάρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό, το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού και αλατοπιπερώστε με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Φέρτε τη σούπα να βράσει, σιγοβράστε και μαγειρέψτε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ.

Μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό σε δύο παρτίδες.) Δοκιμάστε και προσαρμόστε για αλάτι και λάιμ.

Σερβίρετε τη σούπα ζεστή γαρνίροντας με κόλιαντρο.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας; Έφτιαξαν ντόνατ που φωσφορίζει!

Mετά τον καφέ στο αβοκάντο, ξέρεις, το avolatte, που δημιούργησε ένα καφέ στη Μελβούρνη, η Αυστραλία πρωτοτυπεί και πάλι και συστήνει στον κόσμο το glownut, το ντόνατ που φωσφορίζει! Είναι το φαγητό που υπόσχεται ότι μπορείς να το φας άφοβα σε συνθήκες απόλυτου σκότους, π.
empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Κανέλα Κεϋλάνης Vs κανέλα κασσία: Ποια είναι η διαφορά τους;

Όταν θέλεις να αγοράσεις κανέλα, πηγαίνεις στο σουπερμάρκετ και διαλέγεις ό,τι υπάρχει στο ράφι, σωστά; Το ήξερες όμως ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικά είδη κανέλας; Πρόκειται για την κανέλα κασσία και την κανέλα Κεϋλάνης.
empty alt

Γιατί (και πώς) να βάλεις στη διατροφή σου τους χουρμάδες

Οι χουρμάδες, οι βασιλιάδες των φρούτων της Μέσης Ανατολής, αξίζει να μπουν και στο δικό σου μενού, για πολλούς και καλούς λόγους.
empty alt

Γιατί αλάτι και πιπέρι πάνε πακέτο στο τραπέζι;

Χρησιμοποιούμε αλάτι και πιπέρι καθημερινά, σχεδόν σε όλα τα φαγώσιμα, για να ενισχύσουμε τη γεύση τους. Ίσως όμως δεν έχετε αναρωτηθεί, γιατί τα έχουμε «παντρέψει» αυτά τα δυο, γιατί τα έχουμε συνδυάσει μαζί; Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το κανάλι του YouTube, «It’s Okay To Be Smart», […]
empty alt

Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα «καπάκια» από τις φράουλες

Όταν καθαρίζεις τις φράουλες, αφού φυσικά προηγουμένως τις πλύνεις πολύ-πολύ καλά, κόβεις το πάνω μέρος τους, μαζί με τα φύλλα, και το πετάς κατευθείαν στα σκουπίδια, σωστά; Κι όμως, υπάρχει ένας –τουλάχιστον– τρόπος για να το αξιοποιήσεις: να το χρησιμοποιήσεις για να αρωματίσεις το νερό σου.
empty alt

Το γεμιστό κοτόπουλο… αλλιώς!

Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορεί να μαγειρευτεί με άπειρους τρόπους και όλες οι διεθνείς κουζίνες διαθέτουν εξαιρετικές συνταγές για αμέτρητες εκδοχές του.
Back To Top