Παρόλο που στην ελληνική κουζίνα έχουμε συνδέσει τις σούπες με το να είναι κάποιος άρρωστος ή έστω αδιάθετος, η αλήθεια είναι ότι λίγα φαγητά προσφέρουν το comfort εφέ που αναζητάς τα κρύα βράδια όσο μια ωραία και γευστική σούπα. Η ασιατική συνταγή που προτείνουμε παρακάτω υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι στη μαγεία της Ανατολής που θα απολαύσεις με όλες σου τις αισθήσεις.
Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας canola ή φυστικέλαιο
1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο λάχανο
1 φλιτζάνι γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
μισό φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε φέτες
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο
1 κουταλιά της σούπας σόγια με μειωμένη περιεκτικότητα σε νάτριο
μισό κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
250 γρ ψιλοκομμένο μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι κομμένο φρέσκο κόλιαντρο
250 γρ ολικής αλέσεως udon ή soba noodles, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ή ό,τι noodles προτιμάς)
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ανάλατα ψημένα φιστίκια
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνεις το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Μαγειρεύεις για 3 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Προσθέτεις το λάχανο, τη γλυκοπατάτα και το σέλινο. Μαγειρεύεις για 4 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτεις το ζωμό, τη σάλτσα σόγιας και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι. Φέρνεις σε βρασμό. Μειώνεις τη θερμότητα. Αφήνεις να σιγοβράσει, καλυμμένο, περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτεις το κοτόπουλο και το χυμό λάιμ. Λίγο πριν το σερβίρεις, προσθέτεις τα πράσινα κρεμμύδια και το κόλιαντρο. Προσθέτεις στη σούπα τα noodles που έχεις ετοιμάσει, και αν θέλεις, γαρνίρεις με τα φιστίκια.