Τα λαχανικά είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας: πλούσια σε φυτικές ίνες, ιδανικά για μια διατροφή γεμάτη βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, τα λαχανικά αποδεικνύουν καθημερινά πως εκτός από υγιεινά, μπορούν να κάνουν τα πιάτα μας ευφάνταστα και πεντανόστιμα! Ακόμη κι όταν θέλεις μια μερίδα, μια mini κονσέρβα Bonduelle μπορεί να κάνει τη διαφορά! Χωρίς να πετάς τίποτα, έχεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεσαι για μια πλούσια χορτοφαγική σαλάτα ή ό,τι άλλο φανταστείς! Ευκολία, ταχύτητα, υγιεινή διατροφή και απόλαυση στη στιγμή. Άνοιξε μια mini κονσέρβα ρεβύθια Bonduelle και φτιάξε…
Σαλάτα με ρεβύθια και γλυκοπατάτες
Υλικά:
1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle
2 μεσαίες γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.σ. κάρυ
αλάτι και πιπέρι
Βάση σαλάτας:
1 αβοκάντο κομμένο στα 4
1 μικρό μαρούλι
μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine
φύτρες από κόκκινα ραπανάκια
Dressing σαλάτας:
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
3 κ.σ. ταχίνι
χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στα τέσσερα.
Ανακατεύουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την ξηρή μαγιά και ύστερα ζυμώνουμε καλά.
Προσθέτουμε τη γέμιση πάνω από τις γλυκοπατάτες, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ρεβύθια πάνω από τις γλυκοπατάτες και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά.
Δημιουργούμε ένα μίγμα αναμειγνύοντας τα συστατικά από το dressing σαλάτας.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη βάση της σαλάτας, τις γλυκοπατάτες, τα ρεβύθια, τα κομμάτια αβοκάντο και προσθέτουμε το dressing. Τέλος, γαρνίρουμε με τις φύτρες
credit cover photo: Φωτογραφικό αρχείο: Bonduelle