Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.
Ο λόγος για τη Μαργαρίτα των Λευκών Χριστουγέννων, ένα κοκτέιλ που προτείνει το Delish.com, ευπαρουσίαστο και νόστιμο μαζί, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.
Τι θα χρειαστείς;
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (περίπου 400 ml)
350 ml τεκίλα
200 ml λικέρ Triple Sec
½ φλιτζ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)
2 φλιτζ. πάγο
½ φλιτζ. μέντα ή δυόσμο για γαρνιτούρα
1 λάιμ (ή 1 λεμόνι) κομμένο σε φέτες για γαρνιτούρα
Ξύσμα λεμονιού για το χείλος του ποτηριού
Ζάχαρη για το χείλος του ποτηριού
Κράνμπερι για γαρνιτούρα
Πώς θα το φτιάξεις;
1. Ρίχνεις το γάλα καρύδας, την τεκίλα, το λικέρ, το χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
2. Απλώνεις στο χείλος των ποτηριών το ξύσμα του λάιμ και βυθίζεις κάθε ποτήρι σε μια πιατέλα με ζάχαρη. Μοιράζεις το κοκτέιλ στα ποτήρια και γαρνίρεις με λάιμ και κράνμπερι. Σερβίρεις.