Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Ο σκοπός είναι να μπεις στη διαδικασία να φτιάξεις κάτι ξεχωριστό που θα το ευχαριστηθείς ήδη από την προετοιμασία του και που η απόλαυση θα απογειωθεί όταν το σερβίρεις στην παρέα σου ή ακόμα και μόνο σε σένα.
Κι επειδή το κοκτέιλ από μόνο του δεν θα σε βάλει σε εορταστική διάθεση, δημιούργησε τις συνθήκες και φτιάξε ατμόσφαιρα. Διάλεξε τη μουσική που σου αρέσει. Χαμήλωσε τον φωτισμό. Άναψε το αγαπημένο σου αρωματικό κερί. Φόρεσε κάτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Ή μη φορέσεις τίποτα… γέμισε την μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξε μέσα το αφρόλουτρο που θα δώσει τον πιο πλούσιο αφρό και πάρε το μπάνιο σου… συνοδεία του κοκτέιλ σου.
Πέρασες μια επεισοδιακή χρονιά, τώρα είναι η στιγμή να κάνεις το δώρο της απόλαυσης και της ευχαρίστησης στον εαυτό σου. Ω ναι, είναι ωραίο να σε καλομαθαίνεις μερικές φορές. Και ναι σου αξίζει!
Εδώ σου έχουμε δύο προκλητικές συνταγές για ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ.
White Christmas Margaritas
Θέλεις να δοκιμάσεις φέτος ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ; Δώσε μια ευκαιρία σε αυτή τη «χιονισμένη» μαργαρίτα με γεύση καρύδας και λάιμ!
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κονσέρβα 400ml μη ζαχαρούχου γάλατος καρύδας
350 ml λευκή τεκίλα
250 ml triple sec
1/4 φλ. χυμός λάιμ
4 φλ. πάγος
Φέτες από λάιμ, για το χείλος του ποτηριού
Κρυσταλλική ζάχαρη, για το χείλος του ποτηριού
Φέτες λάιμ, για γαρνιτούρα
Βατόμουρα ή είδη μούρων, για γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνδυάζεις το γάλα καρύδας, την τεκίλα, το triple sec, τον χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μπλέντερ. Ανακακινείς μέχρι να μαλακώσει.
Περνάς το χείλος του ποτηριού με μια φέτα από λάιμ και το βυθίζεις στην κρυσταλλική ζάχαρη. Βάζεις το κοτκέιλ στο ποτήρι και το διακοσμείς με μια φέτα λάιμ και μούρα.
Sugar Cookie Martinis
Το να πιείς ένα μαρτίνι φτιάχνοντας Sugar Cookies μοιάζει με το ιδανικό είδος εορταστικής ατμόσφαιρας.
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΙ
1/2 φλ. γάλα μη αποβουτυρωμένο
1/4 φλ. Baileys
60ml βότκα βανίλιας
60ml αμαρέτο
Πάγος
ΓΙΑ ΤΑ SUGAR COOKIES
1/2 φλ. frosting (γλάσο) βανίλιας
1/4 φλ. χρωματιστή τρούφα, συν 1 έξτρα κουταλάκι του γλυκού
Προκατασκευασμένη ζύμη μπισκότων ζάχαρης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°. Απλώνεις τη ζύμη μπισκότων ζάχαρης και την κόβεις σε πάχος ¼ ” χρησιμοποιώντας ένα κόπτη μπισκότων, τα κόβεις σε σχήμα μπαστουνιού για να μπορούν να κρέμονται από το χείλος του ποτηριού, στη συνέχεια, τοποθετείς τα μπισκότα σε ταψί που έχεις καλύψει με ειδικό χαρτί ψησίματος. Ψήνεις έως ότου απλωθεί η ζύμη και χρυσίσει ελαφρώς γύρω από τις άκρες, 12 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσει.
Άπλωσε ένα λεπτό στρώμα γλάσου στο χείλος δύο ποτηριών μαρτίνι. Ρίξε ¼ φλι. Χρωματιστής τρούφας σε μια μικρή πιατέλα και στη συνέχεια βύθισε τα χείλη κυλώντας τα πάνω στην τρούφα για να κολλήσει στο γλάσο (στην εξωτερική κι εσωτερική πλευρά του χείλους). Πέρασε τα μπισκότα με γλάσο και διακόσμησέ τα με το υπόλοιπο της χρωματιστής τρούφας.
Σε ένα σέικερ κοκτέιλ, συνδυάζεις το γάλα, το Baileys, τη βότκα και το αμαρέτο. Προσθέτεις πάγο και ανακινείς μέχρι να κρυώσει. Βάζεις στα ποτήρια και γαρνίρεις με ένα μπισκότο.