Χωρίς θερμίδες ψωμιού ή πίτας, αυτές οι τυλιχτές απολαύσεις θα σε «τυλίξουν» γευστικά
Είμαστε πάντα σε επιφυλακή για νόστιμες συνταγές με αλεσμένη γαλοπούλα και αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μας. Αυτά τα περιτυλίγματα μαρουλιού ενώνονται γρήγορα (μόλις 20 λεπτά!), είναι εξαιρετικά γευστικά και μπορούν να προσαρμοστούν όπως σας αρέσει. Συμπληρώστε τα με τα αγαπημένα σας toppings taco, πραγματικά όλα πάνε!
Μας αρέσει ο κιμάς γαλοπούλας εδώ επειδή είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, υγιεινή για την καρδιά και γεμάτη άπαχη γεύση, αλλά οπωσδήποτε, αν είστε μεγαλύτερος λάτρης του κιμά κοτόπουλου ή μοσχάρι, και τα δύο θα πρέπει να λειτουργούν και εδώ. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά μετά το κύριο γεγονός με τους υδατάνθρακες, όλοι θέλουμε να ελαφρύνουμε τα πράγματα και να τους δώσουμε μια μικρή κλωτσιά, και αυτά τα περιτυλίγματα μαρουλιού ταιριάζουν απόλυτα σε αυτόν τον λογαριασμό.
Μιλώντας για αυτό, πήγαμε με σκόνη τσίλι εδώ, αλλά αν δεν το έχετε ή είστε πιο απεχθής στα μπαχαρικά, δοκιμάστε να ανταλλάξετε καρυκεύματα τάκο. Μπορείτε επίσης να γίνετε δημιουργικοί με τις γαρνιτούρες σας—το φρέσκο αβοκάντο ή το γκουακαμόλε, το τυρί, η κρέμα γάλακτος και οι ντομάτες θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τη θερμότητα, επομένως ανακατέψτε τα αγαπημένα σας σε αυτά.
Τα λατρεύουμε ως περιτυλίγματα μαρουλιού, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι βάζουμε αυτό το μείγμα γαλοπούλας ανάμεσα σε σκληρές ή μαλακές τορτίγιες ή πάνω από ρύζι. Αυτή η συνταγή είναι επίσης εξαιρετική για την προετοιμασία γευμάτων: Φτιάξτε μια μεγάλη παρτίδα γέμιση και, στη συνέχεια, πιάστε τη όλη την εβδομάδα όποτε χρειάζεστε ένα γρήγορο μεσημεριανό γεύμα ή σνακ με χαμηλούς υδατάνθρακες.
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:
4 μερίδες
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
5 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
20 λεπτά
Συστατικά
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κιλό κιμάς γαλοπούλας
1 κουτ. αλάτι
1 κ.γ. τοματοπολτός
1 κ.γ. σκόνη τσίλι
1 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
2 κεφάλια μαρούλι ρομά, τα εξωτερικά φύλλα χωρισμένα
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Τριμμένο μεξικάνικο τυρί
κομμένες ντομάτες
ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
Ψιλοκομμένο αβοκάντο ή γουακαμόλε
Φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε τη γαλοπούλα και αλατίζετε. Μαγειρέψτε, σπάζοντας το κρέας με την πλευρά ενός κουταλιού, μέχρι να ψηθεί το κρέας, για 4 λεπτά.
Ρίξτε τον πελτέ ντομάτας και τη σκόνη τσίλι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ζωμό και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει, περίπου 2 λεπτά ακόμα.
Διπλασιάστε τα φύλλα μαρουλιού. Μοιράζετε το μείγμα του κρέατος στα φύλλα. Πασπαλίζετε με τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, αβοκάντο και κόλιανδρο και σερβίρετε.