Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.

Υλικά:

100 γρ. αντσούγιες

2 λεμόνια

100 γρ. κόκκινη πιπεριά

100 γρ. πράσινη πιπεριά

4 πιπεριές Φλωρίνης

4 αντζούγιες παστές

100 γρ. τυρί mascarpone

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

4 φέτες ψωμιού

Οδηγίες:

Κάνουμε το ψωμί φρυγανιά. Καθαρίζουμε τις αντσούγιες και τις μαρινάρουμε σε χυμό λεμονιού. Ψήνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης στο φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις αρωματίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τις άλλες πιπεριές σε δύο χωριστά τηγάνια με 2 παστές αντσούγιες στο καθένα και ελαιόλαδο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τοποθετούμε στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε το τυρί mascarpone και πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμες. Παίρνουμε το φρυγανισμένο ψωμί, το μουσκεύουμε με ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε με τις πιπεριές Φλωρίνης και τα φιλέτα από τις μαριναρισμένες αντσούγιες. Ολοκληρώνουμε με τις σάλτσες από τα δύο είδη πιπεριάς. Γαρνίρουμε με λίγα μύρτιλα.

empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Μύδια σωτέ με σκόρδο και αρωματικά

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
Back To Top