Εύκολη | Μερίδες : 2 | 21.01-04.59 |
Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα.
Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 αυγό
1/2 φλιτζ. λάδι
Αλάτι
Για τη γέμιση:
2 φλιτζ. μείγμα από κυπριακό χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα
2 αυγά
Πιπέρι
1/2 φλιτζ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος
Οδηγίες:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώστε και προσθέστε λίγο αλεύρι, αν η ζύμη να κολλάει στα δάχτυλα. Ανοίξτε τη σε δύο χοντρά φύλλα. Αφήστε τα να απορροφήσουν την υγρασία τους για 30΄. Φτιάξτε τη γέμιση: Χτυπήστε τα αυγά με το πιπέρι και το δυόσμο και ανακατέψτε τα στο μείγμα τυριών. Μοιράστε τη γέμιση κουταλίτσα-κουταλίτσα ανά ίσα διαστήματα πάνω στο ένα φύλλο, καλύψτε με το δεύτερο και κόψτε τα σε τετράγωνα ραβιόλια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πιέστε τα άκρα να κολλήσουν και αλευρώστε τα ελαφρά. Ρίξτε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄. Θα είναι έτοιμα, μόλις ανεβούν στην επιφάνεια του νερού. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και σερβίρετέ τα περιχυμένα με βούτυρο και τριμμένο τυρί.