Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

1 1/2 φλιτζ. αλεύρι

1 αυγό

1/2 φλιτζ. λάδι

Αλάτι

Για τη γέμιση:

2 φλιτζ. μείγμα από κυπριακό χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα

2 αυγά

Πιπέρι

1/2 φλιτζ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος

Οδηγίες:

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη. Ζυμώστε και προσθέστε λίγο αλεύρι, αν η ζύμη να κολλάει στα δάχτυλα. Ανοίξτε τη σε δύο χοντρά φύλλα. Αφήστε τα να απορροφήσουν την υγρασία τους για 30΄. Φτιάξτε τη γέμιση: Χτυπήστε τα αυγά με το πιπέρι και το δυόσμο και ανακατέψτε τα στο μείγμα τυριών. Μοιράστε τη γέμιση κουταλίτσα-κουταλίτσα ανά ίσα διαστήματα πάνω στο ένα φύλλο, καλύψτε με το δεύτερο και κόψτε τα σε τετράγωνα ραβιόλια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Πιέστε τα άκρα να κολλήσουν και αλευρώστε τα ελαφρά. Ρίξτε τα ραβιόλια σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5΄. Θα είναι έτοιμα, μόλις ανεβούν στην επιφάνεια του νερού. Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και σερβίρετέ τα περιχυμένα με βούτυρο και τριμμένο τυρί.

 

empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα

Απίθανα ποπ κορν με σοκολάτα και καρύδα. Θα τα λατρέψουν όλοι!
empty alt

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι

Γευστική και πρωτότυπη λύση για το κουνουπίδι που θα σας δώσει ένα διαφορετικό πιάτο.
empty alt

Κοτόπουλο τηγανητό με ανανά

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
Back To Top