Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.

Υλικά:

500 γρ. μακαρόνια Castellane

500 γρ. πικάντικα λουκάνικα ξεφλουδισμένα

350 γρ. μανιτάρια σε φετούλες

1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

1 πρέζα πιπέρι

Λίγα φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο πικάντικο τυρί

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 50 γρ. από το νερό του βρασίματος. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό του βρασίματος και το πιπέρι. Ρίχνουμε το βασιλικό, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα gluten free

Πανεύκολα μπισκότα χωρίς γλουτένη που μπορείτε να φτιάξετε τα Χριστούγεννα και όχι μόνο...
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top