Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια Castellane
500 γρ. πικάντικα λουκάνικα ξεφλουδισμένα
350 γρ. μανιτάρια σε φετούλες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα πιπέρι
Λίγα φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο πικάντικο τυρί
Οδηγίες:
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Τα σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 50 γρ. από το νερό του βρασίματος. Τηγανίζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία για 5-6 λεπτά ή ώσπου να ψηθούν. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό του βρασίματος και το πιπέρι. Ρίχνουμε το βασιλικό, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε αμέσως.