Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

30 γρ. ελαιόλαδο

30 γρ. πελτέ

400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κ. σούπας μέλι

1 πρέζα κρόκο Κοζάνης

1 φύλλο δάφνης

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Οδηγίες:

Πλένουμε καλά το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε με λίγο νερό σε μία κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 περίπου λεπτά έως ότου κοκκινίσει. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ακόμη ώρα ώστε να μαλακώσει. Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ύστερα την ψιλοκομμένη ντομάτα και το μέλι. Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά. Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο το χταπόδι, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10 λεπτά ώσπου να μελώσει η σάλτσα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε με μακαρόνια

empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
empty alt

Σαλάτα με φράουλες και μοτσαρέλα

Το ανοιξιάτικο φρούτο με την φίνα γεύση της μοτσαρέλας ταιριάζουν υπέροχα.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Cupcakes

Γεμίστε τις φόρμες με ό,τι πιο λαχταριστό! 
empty alt

Σπαγγέτι με τόνο

Αυτά τα σπαγγέτι κρύβουν την έκπληξη ενός απρόσμενου συνδυασμού: τόνος με αντσούγες.
empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
Back To Top