Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.

Υλικά:

4 φιλέτα τόνου

Χοντρό αλάτι

1 κλωναράκι θυμάρι

2 κόκκινες πιπεριές

2 κίτρινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

200 γρ. ώριμες ντομάτες

1 χοντρό κρεμμύδι

1 ματσάκι βασιλικό

1 σκελίδα σκόρδο

15 γρ. κάπαρη

3 φιλέτα αντσούγια

20 γρ. ψίχα ψωμιού μουσκεμένη στο ξύδι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τα φιλέτα του τόνου κάτω από το χοντρό αλάτι με το κλωναράκι του θυμαριού για μιάμιση ώρα τουλάχιστον και μετά τα ψήνουμε στους 80°C για τουλάχιστον 7 λεπτά. Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο μέχρι να σχηματιστούν σκούρες κηλίδες στη φλούδα τους. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο, τις σκεπάζουμε με ένα πανί και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Τις ξεφλουδίζουμε, ξεχωρίζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε τετραγωνάκια. Ζεματάμε γρήγορα τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε σκελίδες. Κόβουμε πολύ ψιλά το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο προσέχοντας να μη διαλυθούν. Αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και αρωματίζουμε με ελαιόλαδο. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό με το σκόρδο, την κάπαρη, τις αντσούγιες, και την ψίχα ψωμιού. Μόλις πετύχουμε μια ομοιογενή πυκνότητα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, μέχρι να αποκτήσουμε μια κρεμώδη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε τον τόνο στο πιάτο, γαρνίρουμε με την κρύα πεπερονάδα και λίγη πράσινη σάλτσ

empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
Back To Top