Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 

Υλικά

300 γρ. λινγκουίνι

50 γρ. porcini (ξερά μανιτάρια) (τα μουσκεύουμε σε νερό να μαλακώσουν)

16 γαρίδες καθαρισμένες

100 γρ. σάλτσα ντομάτα

100 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. κονιάκ

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα ντομάτα και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να ρεντουίρει για περίπου 8 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τη ντομάτα καρέ και αφήνουμε 5 - 6 λεπτά περίπου να πάρουν βράση. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται. Βγάζουμε από τη σάλτσα τα κλωνάρια δεντρολίβανο. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Linguine, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Κέικ βανίλιας

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
Back To Top