Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
Υλικά:
250 γρ. άσπρο ψάρι φιλέτο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές φρεσκοτριμμένο μαϊντανό
1 αυγό
1 κουτάλι σάλτσα τσίλι
1 κουτάλι σόγια
½ κουτάλι ξύσμα λεμονιού
1 κουτάλι χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι πιπεριά τριμμένη
125 γρ. αλεύρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη σάλτσα τσίλι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο 2-3 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν καλά και τα σερβίρουμε με τη σάλτσα τσίλι.