Μέτρια | Μερίδες : 4 | 15.01-18.30 |
Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας.
Υλικά:
400 γρ. πέννες rigate ή σέλινο
600 γρ. μοσχάρι άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι μαύρο
2 φύλλα δάφνη
4 γαρύφαλλα
50 γρ. τοματοπολτό
50 γρ. σέλερυ ψιλοκομμένο
500 γρ. ντομάτα κον κασέ
50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ λίτρο ζωμό μοσχάρι
4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες και τηγανισμένες
Οδηγίες:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρέας. Μόλις γίνει ροδοκόκκινο και έχει πιει το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σέλερυ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα γαρύφαλλα, τη δάφνη, το κύμινο και τον τοματοπολτό. Τσιγαρίζουμε για 15 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη ντομάτα κον κασέ και το ζωμό. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Μόλις τελειώσουμε το βράσιμο, ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν γεύση. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πέννες, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, ρίχνοντας από πάνω το μαϊντανό.