Μέτρια | Μερίδες : 3 | 15.01-18.30 |
Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
Υλικά:
1 πιπεριά πράσινη
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη
25 γρ. ξύδι
4 γρ. μαϊντανό
1 γρ. θυμάρι
1 γρ. βασιλικό
1 γρ. δυόσμο
Ελαιόλαδο
15 γρ. φρυγανιά
20 γρ. ηλιέλαιο
Πιπερι
Αλατι
260 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τους ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο. Τις ψήνουμε στον φούρνο στους 160° C για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν. Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις βάζουμε σε μια μπασίνα και τις καλύπτουμε με μεμβράνη για να βγάλουμε το δέρμα τους πιο εύκολα. Τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα julien. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και λίγο πριν πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και αφήνουμε να κρυώσει. Αναμειγνύουμε με τις πιπεριές και τα υπόλοιπα υλικά. Παρουσιάζουμε τοποθετώντας το μείγμα σε ένα μπολ. Κόβουμε ψωμί σε φέτες και τις ψήνουμε στο φούρνο ή τη σχάρα με λίγο σκορδόλαδο.