Μέτρια | Μερίδες : 4 | 05.00-10.00 |
Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της.
Υλικά:
12 φέτες προσούτο
200 γρ. τυρί ρικότα
150 γρ. ρόκα
2 κλωνάρια μέντα
20 γρ. κουκουνάρια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Λιώνουμε τη ρικότα με το πιρούνι, προσθέτουμε τη μέντα ψιλοκομμένη και πιπερώνουμε. Βάζουμε μια κουταλιά ρικότα σε κάθε φέτα προσούτο και τυλίγουμε σε ρολό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα και τη ραντίζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ με ξίδι και λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Τοποθετούμε τα ρολά προσούτο σε μία πιατέλα σε σχήμα αστεριού, σκορπίζουμε από πάνω τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.