Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.

Υλικά:

1 μαρούλι

12 δαμάσκηνα μαλακά (κομμένα στα τέσσερα)

2 μήλα πράσινα

2 κ.σ. μέλι

4 κ.σ. χυμό λεμόνι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. λιναρόσπορο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε με το χέρι. Πλένουμε και τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες μαζί με τη φλοίδα περνώντας τα με λίγο από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστούν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, τα μήλα, τα δαμάσκηνα, το λιναρόσπορο και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα.

empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Αλμυρό στρούντελ με χόρτα και ξινομυζήθρα

Πούδρα αμυγδάλου, μαζί με στρούντελ και χόρτα, ένας αναπάντεχος συνδυασμός. 
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Οι αγαπημένες γαρίδες δένουν υπέροχα με τις πιπεριές και τα ζυμαρικά που προτιμάτε.
empty alt

Linguine με μανιτάρια porcini

Tagliolini με λίγα υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας για ένα φίνο πιάτο.
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
Back To Top