Εύκολη | Μερίδες : 4 | 21.01-04.59 |
Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
Υλικά:
1 μαρούλι
12 δαμάσκηνα μαλακά (κομμένα στα τέσσερα)
2 μήλα πράσινα
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. χυμό λεμόνι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λιναρόσπορο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Πλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε με το χέρι. Πλένουμε και τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες μαζί με τη φλοίδα περνώντας τα με λίγο από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να μαριναριστούν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μαρούλι, τα μήλα, τα δαμάσκηνα, το λιναρόσπορο και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα.