Μέτρια | Μερίδες : 4 | 12.31-15.00 |
Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
Υλικά:
10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
20 γρ. κάπαρη
100 γρ. καπρίνο
200 γρ. παντζάρια βρασμένα καθαρισμένα και κομμένα καρέ χοντρό
10 γρ. κρουτόνς
10 γρ. ρόκα
10 γρ. σπανάκι
2 φύλλα βασιλικού κομμένα julien
30 γρ. καρύδια
Για τη βινεκρετ βαλσαμικο
10 γρ. νερό
10 γρ. βαλσάμικο
10 γρ. ελαιόλαδο
Οδηγίες:
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κάπαρη, τα καρύδια. Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα κόβουμε σε χοντρούς κύβους και τα ρίχνουμε στην μπασίνα. Προσθέτουμε το καπρίνο και τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Διακοσμούμε με τη βινεγκρέτ ρίχνοντας σταγόνες γύρω και επάνω στη σαλάτα. Προσθέτουμε και τα φύλλα ρόκας για διακόσμηση.
Για την βινεγκρέτ τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Πριν από κάθε χρήση ανακατεύουμε για λίγο.