Εύκολη | Μερίδες : 8 | 10.01-12.30 |
Καιρός να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κέτσαπ!
Υλικά:
400 γρ. ντομάτες κομμένες κομματάκια
50 γρ. ξύδι λευκό
70 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
100 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη τετραγωνάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
50 γρ. μέλι
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. μουστάρδα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. πεπεροντσίνο σε σκόνη
1 φύλλο δάφνη
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ξύδι μαζί με την πιπεριά, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που. Στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε να βράσει μέχρις ότου γίνει πολύ πηχτό. Βγάζουμε από μέσα τη δάφνη και περνάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αλοιφή. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο.