Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.

Υλικά:

30 γρ. βούτυρο

½ ποτήρι γάλα

100 γρ. αλεύρι

400 γρ. σκαλοπίνι από μοσχαράκι γάλακτος

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. μασκαρπόνε αραιωμένο με λίγο γάλα

50 γρ. κρασί ροζέ

20 γρ. τοματοπολτό

2 κ. γλυκού πιπέρι ροζ σε κόκκους

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα σκαλοπίνια και τα περνάμε στο αλεύρι και από τις δύο μεριές. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο. Μόλις είναι καυτό βάζουμε μέσα τα σκαλοπίνια. Τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ που έχουμε αραιώσει με λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και αν χρειάζεται το αραιώνουμε με λίγο γάλα. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε το μασκαρπόνε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τέλος και το ροζ πιπέρι. Αφήνουμε ένα λεπτό να βράσει και σερβίρουμε.

empty alt

Γεμιστά μανιτάρια με μετσοβόνε

Οι λάτρεις των μανιταριών έχουν μια ακόμη γευστική επιλογή για το γεύμα τους.
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Σαλάτα με σπαράγγια και γαρίδες

Μία γρήγορη και ελαφριά σαλάτα για το καλοκαίρι
empty alt

Βελουτέ από μπρόκολο

Το μπρόκολο σούπα για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.
empty alt

Γαλοπούλα με σέλινο και πατάτες

Βάλτε στην κατσαρόλα το καλύτερο κομμάτι γαλοπούλας μαζί με σέλινο, πατάτες και άλλα μυρωδικά.
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
Back To Top