Δύσκολη | Μερίδες : 4 | 18.31-21.00 |
Ειναι η διάσημη μακαρονάδα που μπορεί να γίνει το κυρίως πιάτο ένος επίσημου γεύματος.
Υλικά
350 γρ. spaghetti
2 αστακούς μικρούς (750 γρ. έκαστος)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
50 γρ. κονιάκ (και 20 γρ. επιπλέον για το φλαμπάρισμα στο τέλος)
1 πεπεροντσίνο ψιλοκομμένο
1 εσαλότ ψιλοκομμένο
½ κιλό σάλτσα ντομάτα
50 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το εσαλότ και το πεπεροντσίνο και τα τσιγαρίζουμε. Τους αστακούς αφού τους πλύνουμε και τους κόψουμε κάθετα στη μέση, τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη μεριά της ψίχας προς τα κάτω. Τους αφήνουμε 5 λεπτά να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε κονιάκ και το κάνουμε φλαμπέ και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρασί. Τους γυρίζουμε από την άλλη μεριά και αφήνουμε έως ότου εξατμιστεί το κρασί. Ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας και αλάτι όσο χρειάζεται. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 – 20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του αστακού. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος φροντίζουμε ώστε να μην κολλήσουν. Ύστερα βγάζουμε τους αστακούς, αφαιρούμε την ψίχα τους, τη χοντροκόβουμε και τη ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Έχουμε κρατήσει τον κορμό ζεστό στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα κομμάτια αστακού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε ακόμη λίγο κονιάκ και αφού το κάνουμε φλαμπέ, το αφήνουμε να εξατμιστεί. Σερβίρουμε γεμίζοντας τον άδειο κορμό με τα μακαρόνια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω.