Μέτρια | Μερίδες : 3 | 15.01-18.30 |
Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
Υλικά:
300 γρ. ταλιατέλες
80 γρ. βούτυρο
70 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 μέτρια μαύρη τρούφα
<strong>Α</strong>λάτι
Πιπέρι
Οδηγίες:
Παίρνουμε την τρούφα και με ένα βουρτσάκι με νερό την πλένουμε καλά και τη στεγνώνουμε. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και αφήνουμε να βράσει. Παίρνουμε έναν κόφτη, κόβουμε το 1/3 από την τρούφα και το ρίχνουμε στη σάλτσα για να πάρει γεύση. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Tagliatelle Uovo, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω φρεσκοτριμμένη τρούφα.